Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Mii de cetăţeni ai Moldovei au solicitat retragerea imediată a proiectului de lege a lui Dodon-Plahotniuc

|versiune pentru tipar||
PN / 11 iunie 2017
Partidul Nostru

Miile de participanţi la acţiunea de protest a societăţii civile, susţinută, de asemenea, de susţinătorii “Partidului Nostru”, împotriva iniţiativei lui Plahotniuc-Dodon, au solicitat retragerea de urgenţă a proiectului de lege privind modificarea sistemului electoral.

Una dintre cele mai mari acţiuni de protest din acest an, a avut loc duminică şi a durat peste trei ore. La aceasta au participat mii de cetăţeni printre care şi cîteva mii de susţinători ai lui Renato Usatîi, care au răspuns apelului său.

“Noi cerem ca Plahotniuc şi Dodon să retragă din Parlament iniţiativa privind introducerea sistemului electoral mixt — aceasta este solicitarea de bază. Oamenii de aici pledează categoric împotriva regimului mafiot al lui Plahotniuc”, a declarat în cadrul acţiunii de protest vicepreşedintele “Partidului Nostru” Ilian Caşu.

“De fiecare dată, cu fiecare miting desfăşurat, noi sîntem tot mai mulţi. Noi nu trebuie să admitem modificările de către regimul de guvernare a sistemului electoral”, s-a adresat către protestatari, de pe scenă, primarul oraşului Basarabeasca, Valentin Cimpoieş.

Drept rezultat, miile de cetăţeni au susţinut unanim o declaraţie care ulterior va fi expediată ambasadorilor acreditaţi în Moldova, Comisiei de la Veneţia, precum şi Consiliului Europei.

“Noi pledăm categoric împotriva modificării sistemului electoral şi trecerea la sistemul mixt sau cel uninominal”, se spune în textul declaraţiei.

Potrivit declaraţiei participanţilor la protest, la etapa actuală lipseşte consensul politic necesar pentru desfăşurarea unei asemenea reforme fundamentale, care se va răsfrînge considerabil asupra “reprezentării partidelor pentru care îşi vor da votul cetăţenii în cadrul viitoarelor alegeri parlamentare”.

“Solicităm retragerea imediată a proiectului de lege privind modificarea sistemului electoral şi îmbunătăţirea actualului sistem pentru a asigura desfăşurarea unor alegeri libere şi corecte”, se mai spune în textul declaraţiei.

Sursa: pnru.md

“Partidul Nostru” a condamnat cursul antirusesc al lui Plahotniuc. Rezoluţia mitingului “Ultimul sunet pentru Plahotniuc” În dimineaţa zilei de 22 iunie, activiştii “Partidului Nostru” au aprins lumînări în memoria eroilor căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei