Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Adresarea “Partidului Nostru” către cetăţenii Republicii Moldova referitoare la planurile lui Plahotniuc-Dodon de a modifica sistemul electoral

|versiune pentru tipar||
PN / 12 iulie 2017
Partidul Nostru

Stimaţi concetăţeni!

În pofida protestelor societăţii civile şi a opoziţiei, în lipsa unui consens total din partea cetăţenilor, împotriva recomandărilor partenerilor externi, tandemul Plahotniuc-Dodon intenţionează să adopte în a doua lectură, definitiv, aşa-numitul sistem electoral “mixt”, pînă la finalizarea sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, adică pînă la 1 august curent.

Scopul acestor modificări — de a menţine regimul lui Plahotniuc, de a ţine Moldova în starea de “stat capturat”, pentru a fura şi a nimici poporul, de a distruge ţara. În aceste condiţii, alegerile se transformă într-o farsă. Sînt de la bun început falsificate şi nelegitime.

“Partidul Nostru”, repetat, se opune modificărilor propuse în Codul Electoral referitor la alegeri şi optează pentru desfăşurarea alegerilor conform sistemului proporţional, sub strict control internaţional. Numai după asta se poate discuta despre eventualele modificări ale sistemului electoral.

Stimaţi concetăţeni!

Fracţiunile parlamentare PDM şi PSRM pot în orice moment să se adune în şedinţa Parlamentului pentru ca, spontan, să voteze de urgenţă sistemul “mixt”. Ei vor să ia societatea prin surprindere, mizează să evite protestele în masă din cauza sezonului concediilor de vară, ca mai apoi să afirme că în societate predomină “consimţămîntul”. Sîntem obligaţi să ruinăm planurile acestui regim criminal!

“Partidul Nostru” subliniază faptul că prin actualul sistemul electoral, în urma viitoarelor alegeri, Plahotniuc, practic, n-are nici o şansă de a-şi menţine controlul asupra Parlamentului. Sistemul său va fi distrus şi regimul său criminal va cădea.

Totuşi, prin sistemul electoral “mixt”, lui Plahotniuc îi este garantată victoria în alegeri şi obţinerea majorităţii în Parlament. Aceasta presupune păstrarea regimului criminal, antipopor, pe o perioadă nedeterminată, scăderea catastrofală a nivelului de trai, părăsirea ţării de cetăţenii noştri, distrugerea şcolilor şi spitalelor, lichidarea Republicii Moldova ca stat.

“Partidul Nostru” îndeamnă toţi cetăţenii Republicii Moldova de a fi gata în orice moment să iasă la acţiunile masive de protest în faţa clădirii Parlamentului, pentru a declara sus şi tare “NU!” planurilor lui Plahotniuc-Dodon de modificare a sistemului electoral. “NU!” — regimului de guvernare antipopor, “NU!” — distrugerii poporului şi ţării!

Sursa: pnru.md

Anunţ informativ al “Partidului Nostru”: Nicolai Dermenji nu este coordonator al OT Găgăuzia Declaraţia “Partidului Nostru” cu privire la intenţiile regimului Plahotniuc de a dezlănţui un nou război pe Nistru