Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Declaraţia “Partidului Nostru” cu privire la intenţiile regimului Plahotniuc de a dezlănţui un nou război pe Nistru

|versiune pentru tipar||
PN / 14 iulie 2017
Partidul Nostru

La data de 2 iunie curent, “Partidul Nostru” a desfăşurat o acţiune de protest în faţa sediului PDM, cu scopul de a înceta activitatea de implementare neconstituţională a isteriei antiruseşti de către regimul lui Plahotniuc, care va conduce la subminarea stabilităţii regionale şi la dezgheţarea unui conflict armat în Transnistria.

Cu regret, după aceasta, situaţia s-a înrăutăţit şi mai mult, confirmînd concluziile “Partidului Nostru” despre faptul că “Plahotniuc e un provocator” şi “Plahotniuc înseamnă război”.

În scopul său criminal de a controla şi a-şi păstra puterea, oligarhul Vladimir Plahotniuc este gata să meargă la o altă crimă împotriva poporului — să provoace vărsare de sînge de pe Nistru, în speranţa că “războiul va şterge tot”.

Plahotniuc încearcă, unilateral, să anuleze Acordul privind principiile reglementării paşnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova din 21 iulie 1992. Respingerea acestui document fundamental, graţie căruia deja un sfert de secol pe Nistru nu se varsă sînge, este o încălcare a Status quo şi revenirea la situaţia de conflict armat.

Prin provocările în direcţia transnistreană, regimul speră să distragă atenţia de la planurile tandemului Plahotniuc-Dodon, cele de a renunţa la sistemul proporţional de alegeri, păstrarea căruia semnifică moartea acestui regim.

Coordonatorul coaliţiei de la guvernare va provoca un nou război pe Nistru, sperînd că în acest mod va scăpa de responsabilitatea pentru crimele înfăptuite, pe care le-a comis în timpul guvernării subordonate lui.

În următorul război fratricid — dacă el, Doamne fereşte, va avea loc, — vor deceda militari, poliţişti şi, din păcate, societatea civilă. Infractorii, cei care vor provoca un astfel de război, nu-şi vor trimite aici urmaşii lor. Dimpotrivă, ei încă vor încerca să profite de acest război, precum au profitat de furtul miliardului din sistemul bancar.

Subjugînd puterea în Republica Moldova, Plahotniuc distruge tot ce atinge. El a omorît Constituţia, a nimicit sistemul judiciar şi de drept. El distruge actualul sistem electoral, necătînd la protestele opoziţiei politice, a societăţii civile şi a partenerilor externi ai Moldovei. Astăzi, acest Terminator de Moldova, şi-a pus scopul de a distruge pacea de pe Nistru.

“Partidul Nostru” se adresează Misiunii OSCE din Republica Moldova şi altor participanţi la negocierile formatul “5+2”, privind conflictul transnistrean, să ia măsuri pentru a stopa acţiunile provocatorului Plahotniuc.

Partidul Socialiştilor şi liderul său, preşedintele Igor Dodon, fiind de acelaşi acord cu regimul criminal al lui Plahotniuc, cel care se îndreaptă spre un nou război pe Nistru, devin complicii viitoarei infracţiuni deosebit de grave. Prin votul său de anulare a sistemului electoral proporţional, deputaţii socialişti, în mod automat, păstrează regimul care este gata să aprindă focul în regiune, doar pentru ca Plahotniuc să-şi păstreze puterea anticonstituţională.

Viitorul lui Plahotniuc e decis: mai devreme sau mai tîrziu, dar oricum va ajunge pe banca acuzaţiilor. Dacă PSRM şi preşedintele Dodon nu vor refuza — deschis şi fără echivoc — de la colaborarea cu provocatorul şi incendiatorul Plahotniuc, atunci ei vor răspunde în faţa legii în calitate de complici, pentru că oligarhul Plahotniuc, cel care a subjugat ţara, este inevitabil să scape de interogatoriu.

Sursa: pnru.md

Adresarea “Partidului Nostru” către cetăţenii Republicii Moldova referitoare la planurile lui Plahotniuc-Dodon de a modifica sistemul electoral Plahotniuc intenţionează să adopte sistemul mixt de vot deja joi?