Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Declaraţia “Partidului Nostru” privind reţinerea consilierului local din s. Luceşti, raionul Cahul

|versiune pentru tipar||
PN / 8 septembrie 2017
Partidul Nostru

În satul Luceşti, raionul Cahul, organele de drept au reţinut un consilier local, ales pe listele “Partidului Nostru”, sub acuzaţia de cultivare ilegală a canabisului. Organizaţia teritorială a raionului Cahul şi Consiliul Naţional al “Partidului Nostru” confirmă poziţia lor fermă: în cazul în care un consilier local ales din partea “Partidului Nostru” comite o infracţiune, el trebuie să răspundă după toate rigorile legii. Gradul de vinovăţie al acestui cetăţean va fi determinat de organele de drept şi de instanţele de judecată. În viitorul apropiat, va fi convocat Consiliul Naţional, care va lua decizia privind retragerea sprijinului politic şi excluderea din partid al consilierului respectiv, dacă vinovăţia lui va fi dovedită.

După cum a subliniat în mod repetat liderul “Partidului Nostru”, Renato Usatîi, toţi trebuie să fie egali în faţa legii, iar acei membri ai partidului politic care sunt în conflict cu legea vor trebui să răspundă pe deplin, şi să nu creadă că vor fi “protejaţi”.

În acelaşi timp, “Partidul Nostru” respinge orice încercări ale holdingului media aflat sub controlul regimului criminal din Moldova a lui Plahotniuc, de a calomnia şi de a discredita formaţiunea politică de opoziţie.

“Partidul Nostru” condamnă cu vehemenţă publicaţiile mass mediei pro-plahotniuciste care ignoră represiunile politice şi presiunea exercitată din partea puterii împotriva a peste 1000 de consilieri de diferite niveluri, aleşi pe listele “Partidului Nostru”, dar fac un scandal din acuzaţiile împotriva unei persoane aparte. Ca şi orice altă formaţiune politică, “Partidul Nostru” nu este obligat să răspundă pentru comportamentul fiecărui membru din rândul miilor de membri ai partidului.

Vă reamintim că în aprilie 2017, “Partidul Nostru” a prezentat Consiliului Europei, un studiu în cadrul căruia a fost demonstrat că “Partidul Nostru” condus de Renato Usatîi a devenit ţinta principală a represiunilor politice ale regimului. Lupta consecutivă a “Partidului Nostru” cu regimul oligarhic pentru restaurarea democraţiei şi legalităţii în Moldova, popularitatea partidului în rândul populaţiei l-a transformat într-o adevărată ameninţare pentru clanurile mafiote care au capturat ţara. Anume din acest motiv, încă de la începutul creării partidului, gangsterii puterii au dezlănţuit un val de represiuni împotriva partidului care nu a încetat până în prezent. Studiul oferă numeroase dovezi ale fabricării cauzelor penale împotriva lui Renato Usatîi şi altor lideri şi activişti ai “Partidului Nostru”, contra primarilor şi consilierilor partidului, contra activiştilor civili, avocaţilor, persoanelor care au denunţat actele de corupţie, contra jurnaliştilor. Actuala campanie murdară, dezlănţuită de mass-media plahotniucistă, arată încă o dată adevărata faţă a puterii banditeşti în statul capturat de către oligarhul Plahotniuc.

Sursa: pnru.md

De Ziua Independenţei, activiştii “Partidului Nostru” au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare Regimul lui Plahotniuc implică biserica în organizarea represiunilor împotriva opoziţiei