Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Regimul lui Plahotniuc implică biserica în organizarea represiunilor împotriva opoziţiei

|versiune pentru tipar||
PN / 13 septembrie 2017
Partidul Nostru

“Partidul Nostru”, constată cu regret faptul că regimul aflat la putere utilizează cele mai murdare metode, încercând să discrediteze opoziţia şi nu ezită să implice în scheme lor frauduloase chiar şi feţele bisericeşti.

În special, organele de drept din Moldova, cu sprijinul holdingului media ce-i aparţine lui Plahotniuc încearcă să organizeze o provocare la subiectul “incidentului” din oraşul Iargara, raionul Leova, îndreptată împotriva primarului din partea “Partidului Nostru” şi a întregii formaţiuni politice de opoziţie.

Chiar dacă conducerea Fundaţiei “Renato Usatîi” şi primarul or. Iargara, au dezminţit public, în timpul unei conferinţe de presă minciunile tirajate de mass-media plahotniucistă despre presupusul “ajutor inexistent acordat bisericii” în Iargara, regimul continuă să dezvolte acest scandal, fabricat în mod artificial şi evident se pregăteşte să iniţieze un nou val de represiuni din partea poliţiei împotriva membrilor “Partidului Nostru”.

Pentru atingerea acestor scopuri murdare, provocatorii în epoleţi l-au implicat pe preotul bisericii locale, Valeriu Pistrui. Deşi speculaţiile acestei persoane au fost dezminţite, astăzi mass-media lui Plahotniuc răspândeşte informaţia despre presupusele “ameninţări din partea primarului” şi “atacul” asupra preotului din partea unor persoane neidentificate, care au stat la baza iniţierii, în timp record, a unui dosar penal. Nu există nici o îndoială că acest dosar penal, de fapt, să fie folosit pentru represiunile politice şi persecutarea reprezentanţilor locali, aleşi din partea “Partidului Nostru”. După cum bine ştim, această tactică a fost utilizată de mai multe ori de către regimul criminal de la guvernare împotriva opoziţiei.

“Partidul Nostru” informează că primarul oraşului Iargara, Eugen Mustaf, va convoca în curând o reuniune a cetăţenilor, pentru a transmite locuitorilor oraşului informaţia veridică despre ceea ce se întâmplă, pentru a dezminţi minciunile răspândite de mass-media lui Plahotniuc şi a răspunde la toate întrebările cetăţenilor. Vorbind pe reţelele de socializare cu difuzare pe Internet, primarul or. Iargara a spus că a fost şocat de declaraţiile lui Valeriu Pistrui cu privire la presupusele “ameninţări” la adresa lui şi a condamnat “jocurile murdare” prezentate la canalele de televiziune pro-guvernamentale, care născocesc minciuni şi manipulează opinia publică, în loc să desfăşoare o investigaţie jurnalistică veridică.

“Partidul Nostru” condamnă cu fermitate noile fapte de exercitare a presiunii asupra primarilor şi consilierilor locali, fabricarea dosarelor penale şi represiunile politice împotriva membrilor opoziţiei de către organele de drept aflate sub controlul lui Plahotniuc.

Faptul că reprezentanţii bisericii sunt implicaţi în aceste jocuri murdare, provoacă o indignare deosebită. “Partidul Nostru” cere conducerii Mitropoliei Chişinăului şi a întregii Moldove să desfăşoare propriile investigaţii privind acţiunile domnului Valeriu Pistrui.

Sursa: pnru.md

Declaraţia “Partidului Nostru” privind reţinerea consilierului local din s. Luceşti, raionul Cahul Adresarea primarilor şi consilierilor “Partidului Nostru” în legătură cu teroarea fără precedent declanşată de regimului lui Plahotniuc