Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

Adresarea primarilor şi consilierilor “Partidului Nostru” în legătură cu teroarea fără precedent declanşată de regimului lui Plahotniuc

|versiune pentru tipar||
PN / 14 septembrie 2017
Partidul Nostru

Noi, primarii şi consilierii din partea “Partidului Nostru” din toate regiunile Moldovei, din nou atragem atenţia comunităţii internaţionale asupra terorii declanşate de regimul banditesc al lui Plahotniuc împotriva opoziţiei politice din ţară.

La conferinţa primarilor şi consilierilor “Partidului Nostru”, desfăşurată în luna februarie anul curent, în prezenţa reprezentanţilor misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, au fost aduse dovezi multiple de represiune fără precedent împotriva opoziţiei, de către maşinăria poliţienească, a procuraturii, şi cea judiciară a regimului Plahotniuc care a acaparat Moldova. În aprilie, delegaţia “Partidului Nostru”, a vizitat oraşul Strasbourg pentru a informa instituţiile europene cu privire la încălcarea gravă a democraţiei, legislaţiei şi a drepturilor omului în Moldova. Am publicat o broşură intitulată “Represiunile politice şi deţinuţii politici din Republica Moldova”, în care se relatează despre mai mult de 100 de cazuri penale fabricate împotriva a 50 de lideri, membri şi activişti ai “Partidului Nostru”, în care am adus numeroase exemple de persecuţie a altor forţe de opoziţie. Din păcate, de atunci, situaţia nu numai că nu sa îmbunătăţit, dar a degradat în timp rapid. În ultimele săptămâni, un nou val de teroare a lovit “Partidul Nostru”. Scopul lor este distrugerea completă a uneia dintre cele mai importante formaţiuni de opoziţie.

Autorităţile au eliminat ilegal partidul lui Renato Usatîi din cursa electorală parlamentară din noiembrie 2014. În martie 2016, Constituţia a fost, de asemenea, modificată ilegal, astfel încât să se împiedice participarea lui Usatîi la alegerile prezidenţiale. Din cauza ameninţării cu arestarea şi execuţia pentru dosarele penale fabricate în luna septembrie a anului trecut, Usatîi a fost forţat să părăsească ţara. Astăzi, autorităţile efectuează o altă operaţiune pentru a curăţa adversarii politici, astfel încât să nu le permită să participe la viitoarele campanii electorale.

Regimul a lansat o campanie dură de blocare şi discriminare a autorităţilor locale, conduse de reprezentanţii “Partidului Nostru”, de intimidare, şantaj şi mituire a reprezentanţilor locali. În Bălţi, unde primar este Renato Usatîi, sunt supuşi presiunilor angajaţii primăriei, şefii direcţiilor şi cei ai întreprinderilor municipale, consilierii. Toate aceste acţiuni ale regimului criminal au un singur scop — de a bloca activitatea primăriei de a-l defăima pe Renato Usatîi.

Din păcate, unii primari şi consilieri nu au putut suporta şi au cedat. Dar sunt doar unităţi. Astăzi, ca şi înainte, suntem siguri că majoritatea primarilor şi consilierilor “Partidului Nostru” nu se vor vinde pentru treizeci de arginţi ai lui Plahotniuc.

Regimul lui Plahotniuc a devenit o organizaţie teroristă gen “ISIS moldovenesc” ce duce un război împotriva propriului popor. Dosarele penale la comandă, justiţia de buzunar şi alte fenomene oribile caracteristice pentru un stat capturat, afectează nu numai membrii “Partidului Nostru”, dar, şi mii de moldoveni simplii. Toate aceste nelegiuiri se întâmplă chiar în inima Europei, sub drapelul Uniunii Europene şi sloganul “integrare europeană”. Este profund regretabil că sprijinul politic şi financiar acordat de Statele Unite ale Americii şi UE Republicii Moldova, este utilizat pentru a ascunde teroarea dezlănţuită de elita conducătoare împotriva propriilor cetăţeni.

Nu dorim să credem că SUA şi UE susţin în mod conştient un regim hoţesc care a uzurpat puterea în Moldova, care foloseşte metode banditeşti împotriva opoziţiei. Până acum, tot sprijinul acordat de partenerii străini a dat rezultate vizibile doar în ceea ce priveşte consolidarea grupului criminal de la guvernare. Aşa zisele reforme ale autorităţilor reprezintă un eşec total, ei au înregistrat succese doar la capitolul întăririi dictaturii. Oare scopul ascuns al sprijinului străin acordat acestui presupus guvern “pro-european” constă în faptul că astfel de organizaţii precum “Partidul Nostru” să se regăsească pe “lista neagră” a regimului?

“Partidul Nostru” a fost creat şi continuă să acţioneze ca un partid de luptă împotriva criminalilor care au ocupat Republica Moldova. În această luptă, putem pierde nişte membri, dar nu ne vom supune lui Plahotniuc, nu vom colabora cu el de dragul liniştii şi confortului personal.

Regimul criminal al lui Plahotniuc crede că, prin intentarea dosarelor penale, hărţuirea primarilor, consilierilor, activiştilor “Partidului Nostru”, acesta va fi intimidat, demoralizat şi va refuza să lupte. Dar avem mai mult decât oricând un spirit puternic, suntem uniţi şi hotărâţi să luptăm cu bandiţii de la putere, pentru dreptate, pentru adevăr, pentru interesele concetăţenilor noştri.

Reiterăm invitaţia noastră către toţi primarii şi consilierii, indiferent de culoarea lor politică, să-şi unească eforturile în combaterea nelegiuirilor comise de regimul de guvernământ. Vom continua lupta noastră, în ciuda terorii şi represiunilor, a încercărilor de a intimida şi corupe membrii noştri.

Sursa: pnru.md

Regimul lui Plahotniuc implică biserica în organizarea represiunilor împotriva opoziţiei Declaraţia “Partidului Nostru” cu referire la noile ameninţări şi acţiuni de şantaj în adresa consilierilor locali