Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPN

“Plahotniuc la puşcărie!”. Cetăţenii au îndemnat procuratura să reacţioneze la declaraţiile lui Proca

|versiune pentru tipar||
PN / 4 noiembrie 2017
Partidul Nostru

Sâmbătă, 4 noiembrie, în faţa edificiului Procuraturii generale a avut loc un miting de protest spontan, iniţiat drept urmare a declaraţiilor killerului Vitalie Proca, care l-a acuzat pe oligarhul Vladimir Plahotniuc de organizarea tentativei de asasinare a “bancherului negru” Gherman Gorbunţov. Acţiunea a adunat câteva zeci de oameni, care au solicitat ca preşedintele Partidului Democrat sa fie tras la răspundere.

Potrivit declaraţiilor lui Dumitru Ciubaşenco, vicepreşedintele “Partidului Nostru”, în timpul acţiunii de protest, “deja de două zile killerul l-a acuzat pe Plahotniuc că el ar fi comanditarul omorului lui Gherman Gorbunţov la Londra. Killerul Proca a declarat că el (Plahotniuc) este consumator de droguri, că este un drogurat, că trage pe nas două-trei linii de cocaină dimineaţa şi în această stare îşi face afacerile murdare. Şi nici o reacţie din partea procuraturii, sau din partea poliţiei”.

“Dimpotrivă, Plahotniuc şi-a asmuţit procurorii săi obedienţi, bloggerii săi, ca să-l protejeze, el însuşi tace. El trebuie să răspundă acuzaţiilor aduse. Cerem o investigaţie. Cerem iniţierea unei cauze penale, aşa cum a fost în cazul declaraţiei lui Gorbunţov pe skype împotriva lui Renato Usatîi”, — a adăugat el.

Vicepreşedintele “Partidului Nostru” a cerut lui Plahotniuc să accepte propunerea lui Proca şi să treacă test0area cu poligraful, “astfel încât experţii europeni să determine cine dintre ei doi minte. Plahotniuc trebuie să fie supus unui examen medical pentru a determina dacă el este consumator de droguri sau nu. Narcologii europeni pot stabili cu uşurinţă acest lucru”.

Participanţii la acţiune l-au sprijinit pe Ciubaşenco, scandând “Jos procuratura!”.

Sursa: pnru.md

Declaraţia “Partidului Nostru” cu referire la noile ameninţări şi acţiuni de şantaj în adresa consilierilor locali Poziţia “Partidului Nostru” privind referendumul “anti-Chirtoacă” din Chişinău