Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

Conducerea PPRM la sfat cu cetăţenii din raionul Donduşeni

|versiune pentru tipar||
PPRM / 9 septembrie 2014
Partidul Popular din Republica Moldova

Conducerea Partidului Popular din Republica Moldova, a efectuat o vizită de lucru în raionul Donduşeni, unde a avut loc o întîlnire cu membrii şi simpatizanţii formaţiunii, în cadrul căreia s-a pus în discuţie proiectul Programului Electoral al partidului.

Preşedintele PPRM, Alexandru Oleinic a menţionat din start importanţa unor astfel de întîlniri, unde se identifică adevăratele probleme cu care se confruntă cetăţenii şi căile de soluţionare a lor. Vorbind despre proiectul Programului electoral al formaţiunii, preşedintele PPRM a menţionat că “acest document este rodul muncii depuse de specialişti în diferite domenii, activiştilor şi membrilor de partid, simpatizanţilor, care au studiat situaţia în care s-a pomenit ţara şi au propus măsuri concrete pentru a opri haosul şi dezastrul, pentru a oferi noi soluţii şi oportunităţi ce ne-ar permite să construim O nouă Moldovă. Acest Program se bazează totalmente pe doleanţele cetăţenilor, doleanţe exprimate la sutele de întîlniri pe care le-am avut în perioada ce a precedat adoptarea acestui important document. Anume datorită acestui fapt, a fost posibilă elaborarea şi adoptarea unui asemenea program care este un simbioz al intereselor oamenilor şi al ţării în ansamblu.

Anume din aceste considerente, ca un fir roşu prin întreg programul, trece necesitatea stringentă a iniţierii şi aducerii la bun sfîrşit a reformelor în toate domeniile, reforme ce ar relansa la nivel înalt, calitativ economia ţării, care ar atrage după sine rezolvarea problemelor sociale, a domeniului culturii şi învăţămîntului. Primordial ce putem menţiona din program, este deschiderea noilor locuri de muncă, stoparea creşterii preţurilor, tarifelor, diferitor impozite şi taxe exagerate şi nejustificate, care lovesc dur în cetăţeni.

Pentru a opri aceste fenomene nefaste şi dăunătoare societăţii, în program este clar stipulat că noi vom pleda consecvent pentru o politică fiscală previzibilă şi stabilă, politică care să stimuleze economia, să promoveze competitivitatea şi profesionalismul şi ce este foarte important să protejeze producătorul autohton, să promoveze mărfurile noastre peste hotare. În acest sens menţionăm că vom promova şi depune eforturi pentru introducerea unui impozit unic pentru persoanele juridice şi fizice; Zero taxe şi impozite la importul de utilaje şi tehnologii avansate; Atargerea remitenţelor cetăţenilor aflaţi la muncă peste hotarele ţării în economia republicii.

Succesul tuturor formaţiunilor politice depinde în mare măsură de programul social pe care îl propun, de modul în care sînt capabile să rezolve problemele celor mai nevoiaşi, a păturilor vulnerabile şi neprotejate. În acest sens, Partidul Popular propune un amplu program de politici sociale ce include:

Crearea unui stat cu adevărat democratic, în care puterea aparţine cu adevărat poporului, depinde în ce măsură vom putea asigura o Autonomie locală eficientă şi condiţii echitabile pentru dezvoltarea tuturor regiunilor. În acest sens, partidul insistă asupra:

Realizarea tuturor obiectivelor pe care le-am propus este imposibilă fără perfecţionarea sistemului politic, construirea unui stat de drept şi fără corupţie, cu o justiţie echitabilă în interesul cetăţeanului. În acest sens, ne propunem motificarea sistemului de guvernare pentru a asigura o stabilitate politică şi a garanta principiul separării puterilor în stat. Pentru realizarea acestor principii propunem:

Republica Moldova trebuie să rămînă un stat independent, suveran şi neutru, a concluzionat Alexandru Oleinic.

Vorbind despre domeniul agrar al ţării, Prim-vicepreşedintele PPRM, Valeriu Cosarciuc a specificat că “în viziunea PPRM, agricultura este motorul relansării economiei şi dezvoltării mediului rural. Dorim să accentuăm cu mîndrei că sîntem unicul partid care concret demonstrează prin acţiunile sale, grija faţpă de fermieri, ţărani, mici proprietari de terenuri.

Am fost şi sîntem pentru o politică previzibilă în acest domeniu, promovînd cu insistenţă necesitatea de menţinere a cotei de 8% TVA în agricultură. Un rol mare noi îl atribuim facilitării iniţierii şi desfăşurării afacerilor, pledînd pentru eliminarea tuturor autorizaţiilor, licenţelor, certificatelor şi eliminării tuturor plăţilor pentru serviciile acordate de structurile create de administraţiile publice centrale şi locale. De asemenea vom stimula activităţile economice eficiente prin:

Mircea Sofroni, membru al Biroului Permanent Central al PPRM s-a referit la domeniul sănătăţii, menţionînd că eset strict necesar Refacerea imaginii sistemului de sănătate prin corelarea reformei de asigurare medicală la standardele de înaltă calitate şi moralitate.

În acelaşi, context, Mihai Camerzan, membrul Biroului Permannet Central, a specificat necesitatea readucerii statutului profesorului şi a şcolii la un nivel calitativ înalt. Astăzi cu toţii sîntem martori a unor fenomene negative ce au loc în sistemul edcaţional şi de sănătate. Se închid şcolile şi grădiniţele, cetăţenii nu au acces la medicină perfomantă, sistemul de aisgurre medicală obligatorie practic nu funcţionează. În aceste condiţii partidul nostru îşi propune:

Mai mulţi participanţi la întîlnire, printre care: Victor Muntean, Veceslav Ivaniţa, Alexandru Ungur, etc, au venit cu propuneri la Programul PPRM, care au fost notate şi incluse în proiect.

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Donduşeni, Ion Puşcaş a chemat, la final, întreaga echipă a Partidului Popular să se mobilizeze, să-şi unească eforturile şi să demonstreze că avem capacitatea de a găsi soluţii eficiente la toate problemele, iar prin consolidare şi muncă, vom atinge succesul.

Sursa: www.pprm.md

Alexandru Oleinic: Ori avem guvernare, ori ne lăsăm pe seama unor politicieni care îşi promovează doar interesele lor proprii? PPRM susţine producătorii autohtoni