Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPRM

A avut loc Congresul IV al Partidului Popular din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PPRM / 23 martie 2015
Partidul Popular din Republica Moldova

Partidul Popular din Moldova a desfăşurat sîmbătă, 21 martie Congresul IV extraordinar al formaţiunii care a întrunit delegaţi din toate raioanleor Republicii. Chestiunea de bază din ordinea de zi a congresului a fost analiza situaţiei social-politice din ţară de după alegerile parlamentare din toamna anului trecut. Alexandru Oleinic, preşedintele formaţiunii, a menţionat în faţa celor prezenţi la congres că, Partidul Popular a reuşit să se identifice pe eşchierul politic ca un partid serios, cu o echipă experimentată şi cu un program pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Liderul partidului a punctat şi sarcinile pe care şi le propune PPRM pentru alegerile locale din acest an. Obiectivul partidului pentru viitoarele alegeri locale generale este consolidarea echipei de candidaţi la funcţia de primari în cele 898 de primării,1120 consilieri raionali şi 10630 consilieri săteşti,comunali şi orăşeneşti.

Delegaţii congresului au confirmat modificările statutului, prin care sigla PPRM va deveni MARUL — simbolul electoral al Partidului Popular.

Congresul IV al Partidului Popular a adoptat în unanimitate un APEL către forţele politice din Republica Moldova la unitatea poporului şi a partidelor politice pro-naţionale şi pro-europene, pentru identificarea şi consfinţirea priorităţilor naţionale.

“Republica Moldova are nevoie de reformă! Reforma trebuia să o facem noi, reprezentanţii tuturor partidelor politice prin dialog şi compromis, prin identificarea şi consfinţirea priorităţilor naţionale, ca nici un partid politic să nu devieze de la aceste priorităţi,” se spune în Apelul Partidului Popular.

Apelul delegaţilor la Congresul IV al Partidului Popular din Moldova la unitatea poporului şi clasei politice

CONSTATĂM — partidele pro-europene, care şi-au asumat sarcina de a realiza prevederile Acordului de Asociere RM-UE în faţa parlamentarilor europeni,- pentru a obţine susţinere financiară, şi în faţa cetăţenilor Republicii, — pentru a obţine votul lor pentru un nou mandat,

NU AU REUŞIT SĂ FORMEZE O MAJORITATE PARLAMENTARĂ,

AU VOTAT UN GUVERN MINORITAR, CEEA CE ÎNSEAMNĂ — UN GUVERN LIPSIT DE SUPORT POLITIC ŞI DE CREDIBILITATE,

ACTIVITATEA ACTUALEI GUVERNĂRI COMPROMITE OPŢIUNEA EUROPEANĂ A CETĂŢENILOR ŞI STATUTULUI REPUBLICA MOLDOVA.

CALIFICĂM actuala situaţie social-politică şi economică din ţara noastră — haosul politic, aplicarea schemelor frauduloase în sistemul bancar şi în raport cu proprietăţile statutului, neadoptarea principalelor legi ale statutului, compromiterea democraţiei şi statalităţii — un mare pericol asupra securităţii, statalităţii şi viitorului european al Republicii Moldova.

OPTĂM pentru identificarea clară a sarcinilor pentru a căror realizarea e nevoie de unirea eforturilor oamenilor politici şi ale cetăţenilor: reforma justiţiei, siguranţa financiar-bancară a ţării, sprijinirea agriculturii, garantarea securităţii statului.

În situaţia în care s-a ajuns, noi delegaţii la Congresul IV al Partidului Popular din Moldova, FACEM APEL LA UNITATEA POPORULUI ŞI A POLITICIENILOR PRO-EUROPENI ŞI PRO-MOLDOVA. Clasa politică din Republica Moldova are nevoie de reformă! Reforma trebuia să o facem noi, reprezentanţii tuturor partidelor politice prin dialog şi compromis, prin identificarea şi consfinţirea priorităţilor naţionale, ca nici un partid politic să nu devieze de la aceste priorităţi.

Sursa: www.pprm.md

Alexandru Oleinic: Actuala guvernare — prin neadoptarea politicii fiscale şi a bugetului de stat — continuă să pună în pericol securitatea financiară şi economică a statutului Republica Moldova Partidul Popular: Asumarea răspunderii politice a Guvernului asupra principalelor legi discreditează grav instituţiilor statului Republica Moldova