Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPSM

Partidului Popular Socialist din Moldova poartă negocieri

|versiune pentru tipar||
PPSM / 12 februarie 2014
Partidul Popular Socialist din Moldova

La 7 februarie a.c. conducerea Partidului Popular Socialist si a Partidului Social-Democrat din Moldova au purtat tratative oficiale pentru crearea unui bloc politic al forelor de centru-stinga si patriotice, care urmeaza sa participe activ in alegerile parlamentare din anul 2014.

In cadrul discutiilor liderii partidelor dnii V.Stepaniuc si V. Selin si-au prezentat viziunele de baza cu privire la principiile si obiectivele consolidarii fortelor politice de stinga din Moldova in situatia politica si geopolitica actuala complicate.

In cadrul tratativelor au fost reiterate cauzele scindarii fortelor de stinga si a crizei social-politice si economice din Moldova. Guvernarea incompetenta, conflictele politice şi interesele geopolitice, lipsa de patriotism şi cultură politică, lupta oarbă pentru putere au scindat grav societatea sub aspect politic, social, etnic si au adus Moldova în pragul unui colaps social-economic.

În faţa pericolului dictaturii şi prăbuşirii statului a venit momentul consolidarii tuturor forţelor democratice, de stînga şi patriotice ale tarii. Partidele politice şi organizaţiile nonguvernamentale, toţi cetăţeni, care susţin statalitatea, libertatea şi prosperitatea Republicii Moldova trebuie să lucreze împreună pentru a opri oligarhizarea vieţii politice şi procesele distructive, care conduc Republica Moldova pe marginea confruntării şi războiului civil.

În aceste condiţii politice dificile Partidul Popular Socialist din Moldova a facut apel catre conducerea Partidului Social-Democrat si alte partidele politice de stinga, liderii politici statalişti sa actioneze pentru crearea unei forte unice impotriva guvernarii actuale si sa pregătească activ populatia pentru alegerile parlamentare din anul 2014.

Sursa: ppsmd.org

Victor Stepaniuc: Opoziţia, guvernarea şi legitimitatea politică Tratativele pentru consolidarea Stîngii continuă