Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPSM

Tratativele pentru consolidarea Stîngii continuă

|versiune pentru tipar||
PPSM / 18 februarie 2014
Partidul Popular Socialist din Moldova

La 17 februarie 2014 conducerea Partidului Popular Socialist din Moldova şi a Partidului “Patrioţii Moldovei” au purtat negocieri pentru crearea Blocului Forţelor de Stînga în scopul participării active în alegerile parlamentare 2014.

Pe parcursul discuţiilor liderii partidelor, dl. Victor Stepaniuc şi dl. Mihail Garbuz au prezentat poziţiile partidelor cu privire la principiile consolidării forţelor de stânga din Moldova în condiţiile situaţiei actuale complicate sub aspect economic, politic şi geopolitic. Părţile au identificat cauzele care au duc la scindarea societăţii, forţelor patriotice, a celor de stînga şi de centru-stînga, precum şi motivele ce favorizează criza economică şi socio-politică din Republica Moldova. Incompetenţa şi lipsa de responsabilitate a autorităţilor din Moldova, conflictele politice şi interesele geopolitice, au divizat adinc societatea pe criterii politice, sociale, economice, naţionale si a adus ţara la un pas de colaps social-economic.

În aceasta situaţie politică critică, Partidul Popular Socialist din Moldova a apelat către conducerea partidului “Patrioţii Moldovei” şi către alte partide politice de stânga sa participle la fondarea Blocului Forţelor de Stînga pentru a participa activ la alegerile parlamentare din 2014, demonstrînd astfel un grad sporit de responsabilitate pentru destinul ţării. Partidul Popular Socialist din Moldova consideră că în scopul evitării unei înfrângeri rusinoase a Forţelor de Stânga şi patriotice în alegerile parlamentare din acest an a venit timpul consolidării tuturor patriotilor ţării. Azi a apărut stingenta necesitate a unificării partidelor politice şi organizaţiilor obşteşti, a tuturor cetăţenilor, care susţin statalitatea, libertatea, independenţa şi prosperitatea Republicii Moldova, pentru a opri colapsul final al economiei, oligarhizarea proceselor politice, ce ar declanşa în Republica Moldova confruntări şi război civil. Părţile de comun acord au hotărît, că decizia finală privind crearea Blocului Politic a Forţelor de Stînga sa fie adoptată în urma discuţiilor suplimentare asupra principiilor şi scopurilor acestuia.

Serviciu de presă al PPSM
Sursa: ppsmd.org

Partidului Popular Socialist din Moldova poartă negocieri Jocul de-a finanţarea ONG-urilor sau a partidelor politice