Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPSM

Jocul de-a finanţarea ONG-urilor sau a partidelor politice

|versiune pentru tipar||
PPSM / 20 februarie 2014
Partidul Popular Socialist din Moldova

Curtea Constituţională (CC) a considerat neconstitutionala Legea Parlamentului privind finanţărea parţială a unor ONG-uri din bugetul de stat, aşa numita Lege a Parlamentului “2%”, şi a decis în favoarea deputaţilor reclamanţi, din cadul Partidului Liberal, care consideră că Partidul Liberal Democrat din Moldova, fiind autorul acestui proiect de Lege, ar fi urmărit scopul meschin de gestionare a acestor finanţe sub formă de impozite ca sponsorizare ascunsa a campaniei sale electorale. Curtea Constituţională a considerat ilegală dispoziţia politicii fiscale pe a. 2014, care prevede că persoanele fizice şi juridice vor putea redirecţiona până la 2% din impozitul pe venit în favoarea funcţionarii ONG-urilor, declarînd-o neconstituţională fără drept de recurs.

Vice-preşedintele Partidului Popular Socialist din Moldova, Dna Ludmila Nagrudnîi consideră că, “hotărîrea Curţii Constituţionale este una corectă … Legiuitorul nu are dreptul să finanţeze din sectorul real al economiei, ONG-urile existente, care sînt organizate pe principii binevole şi urmează să desfăşoare activităţi de voluntariat, conform propriului statut. Este ciudat că Parlamentul a adoptat fatis o lege în ajunul alegerilor parlamentare. Acest lucru evident s-a făcut pentru a simplifica finanţarea ilicită ale partidelor politice de la guvernare in campania electorala.

Partidul Popular Socialist din Moldova pledează pentru o finanţare transparentă a partidelor politice, care este singura modalitate civilizata si democratica de a asigura condiţii echitabile în timpul campaniilor electorale. Acum, din păcate, democraţia şi libera exprimare este înlocuită cu puterea oligarhiei”.

Sursa: ppsmd.org

Tratativele pentru consolidarea Stîngii continuă Dragi femei!