Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPRM

Declaraţia domnului Andrei STRATAN, Preşedinte al Partidului Republican din Moldova

|versiune pentru tipar||
PRM / 6 septembrie 2010
Partidul Republican din Moldova

În circumstanţele create dupa referendumul din 5 septembrie, Partidul Republican intenţionează să participe cu toate resursele, expertiza şi experienţa de care dispune, în apropiatele alegeri parlamentare, pentru a contribui cu propuneri, proiecte şi rezultate concrete la solutionarea problemelor grave cu care se confrunta locuitorii Republicii Moldova şi asigurînd un progres real în dezvoltarea statului nostru.

Trebuie să ne debarasăm de populism, naivitate şi abordare diletantă a problemelor din agricultură, economie, politică externă şi integrare europeană, asistenţă socială şi sa acordam atentia necesara tuturor cetaţenilor, indiferent de vîrstă. Urmează să oferim ajutor real tinerilor pentru a-i motiva să lucreze în ţară şi oamenilor care doresc să se reîntoarcă de peste hotare pentru a lansa o proprie afacere.

Anihilarea piedicilor artificiale pentru comunitatea oamenilor de afaceri şi investitorii străini ne vor permite obtinerea resurselor financiare necesare pentru a avea grija adecvată pe care o merită pensionarii ţării noastre. Acestea şi multe alte priorităţi ale activităţilor Partidului Republican vor avea la baza restabilirea încrederii în dreptate şi justiţie, ordine şi patriotism.

Moldova nu trebuie să caute haotic prieteni peste hotare, deoarece nu duce lipsă de atitudinea binevoitoare in lume. Trebuie să conlucram cît mai eficient cu cei care deschis şi onest doresc să ajute poporul moldovenesc sa-şi dezvolte ţara pentru a contribui la bunăstarea şi securitatea continentului.

În timpul apropiat va avea loc Congresul Partidului Republican în cadrul căruia vor fi prezentate pentru adoptare documentele de bază şi programul de activitate de care se va ghida Partidul în realizarea obiectivelor propuse.

Acestea vor include proiecte calitativ noi pentru ţara noastră, care vor avea la bază principiul coparticipării directe a cetăţeanului la elaborarea programului de activitate a partidului, dar şi a localităţii în care locuieşte. Remarcăm că această abordare este în premiera pentru istoria politica a RM.

Dezvoltarea reală a ţării va fi posibilă doar prin participarea activă şi nemijlocită a cetăţeanului Republicii Moldova şi anume pe acest principiu se va baza activitatea Partidului Republican.

Andrei STRATAN,
Presedintele Partidului Republican din Moldova
Declaraţia Partidului Republican din Moldova Teze din cadrul conferinţei de presă a dlui Andrei Stratan, preşedintele Partidului Republican