Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPRM

Declaraţia Partidului Republican referitor la tensionarea climatului politic în Moldova

|versiune pentru tipar||
PRM / 25 septembrie 2010
Partidul Republican din Moldova

Partidul Republican îşi exprimă îngrijorarea în legatură cu recentele evoluţii politice din Republica Moldova, în special cu privire la unele acţiuni care ar putea fi calificate drept tentative de presiune asupra oponenţilor politici.

Remarcăm că pe masură ce se apropie alegerile parlamentare, retorica dar şi acţiunile actorilor politici devin tot mai categorice şi agresive. Ţinînd cont de logica oricărei lupte politice, Partidul Republican totuşi atrage atenţia asupra necesităţii păstrării corectitudiniii umane, respectării stricte a legislaţiei în vigoare, dar şi evitării oricăror acţiuni dubioase care ar putea fi interpretate drept presiuni. Atragem atenţia că această situaţie are un impact negativ şi asupra imagini Republicii Moldova peste hotare, trezînd întrebări întemeiate şi referitor la maturitatea clasei politice. În aceste circumstanţe evident că sunt dificil previzibile şi acţiunile de susţinere în continuare a ţării noastre pe calea integrării europene.

Concurenţa politică este doar o modalitate democratică de obţinere a posibilităţii de a realiza platforma politică, în baza încrederii cetăţenilor.

În acest context, Partidul Republican propune tuturor actorilor politici din Republica Moldova să respecte strict regulile civilizate ale proceselor politice şi de a nu admite nici o deviere de la normele general recunoscute de concurenţă electorală.

Sursa: www.republican.md

Teze din cadrul conferinţei de presă a dlui Andrei Stratan, preşedintele Partidului Republican Comunicat de presă privind desfăşurarea Congresului extraordinar al Partidului Republican din Moldova