Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comunicat de presă al PSDM privind ameninţarea liderilor PSDM cu răfuiala fizică

|versiune pentru tipar||
PSDM (astăzi PSD) / 16 decembrie 2004
Partidul Social DemocratAstăzi, 16 decembrie 2004, în incinta Agenţiei de presă “Infotag” PSDM a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia preşedintele PSDM Ion Muşuc a relatat presei că în ultimul timp asupra liderilor PSDM se întreprind tot mai multe măsuri de presiune din partea puterii cu scopul de a-i intimida cu posibile urmări a activităţii politice.

În particular dl Muşuc a spus: “Noi dispunem de informaţia că la organele de ordine publică a parvenit o directivă de aşa-numită prelucrare operativă a liderului PSDM, Ion Muşuc, cu scopul neutralizării lui, pînă la înlăturare fizică. Deja se întreprind măsuri de urmărire, ascultarea convorbirilor telefonice, etc. De unii colegi de ai noştri se apropie reprezentanţi ai puterii cu recomandări insistente de a se înlătura de la activitatea politică. În caz contrar se fac aluzii la urmările care pot fi”.

Este o continuare a lanţului de evenimente, întreprinse cu ceva timp în urmă faţă de compania MEGADAT.COM, în acelaşi şir de acţiuni, percheziţii în apartamentul fiului dl-i Muşuc şi tentative de a fabrica un dosar penal succedat de o eventuală arestare.

“Suntem convinşi, a declarat preşedintele PSDM, că aceasta ţine de activitatea politică productivă a social-democraţilor atît în teritoriu, cît şi în SMM. Precum şi de rezultatele ultimului sondaj sociologic, realizat de compania americană Gallap, la comanda IRI, rezultatele cărui demonstrează că PSDM are un rating înalt, fapt ce îi garantează trecerea în Parlament şi, deci, PSDM devine un concurent electoral real.

Noi declarăm că nici un fel de intimidări nu ne vor face să stopăm activitatea noastră politică. Respectiv, vom lua măsurile necesare pentru a ne apăra familiile. Astăzi informăm structurile internaţionale, cum ar fi Uniunea Europeană, OSCE, CE; reprezentanţa UE în Moldova, precum şi ambasadele SUA, Germaniei, Franţei, Marii Britanii, Federaţiei Ruse şi ale altor ţări europene.

Noi considerăm că, în felul acesta, puterea încearcă să distrugă toată opoziţia încă înainte de alegeri. Acţiunile comuniştilor faţă de PSDM se clasează în acelaşi şir de atacuri politice asupra altor forţe de opoziţie precum BMD şi PPCD.

Rezultatele viitorului scrutin parlamentar, de facto, se falsifică încă înainte de începerea campaniei electorale prin înlăturarea dură a concurenţilor.

Declaraţiile puterii despre transparenţa viitoarelor alegeri este o sfidare cinică a întregii societăţi”.

Centrul de presă al PSDM
Comunicat de presă al Partidului Social Democrat din Moldova PSDM anunţă lansarea campaniei electorale