Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Deputatul Dumitru Braghiş cere audierea Guvernului în Parlament

|versiune pentru tipar||
PSD / 6 martie 2008
Partidul Social Democrat

Joi, 6 martie, deputatul Dumitru Braghiş, liderul grupului parlamentar al Partidului Social Democrat a cerut invitarea în plenul Parlamentului a Prim-ministrului şi altor reprezentanţi ai Guvernului pentru audieri în cazul refuzului de a primi ajutorul umanitar acordat de Federaţia Rusă pentru lichidarea consecinţelor secetei din vara anului trecut. Ajutorul era preconizat pentru Autonomia Găgăuză, care a fost cel mai grav afectată de calamităţile naturale.

Preşedintele Partidului Social Democrat a caracterizat refuzul guvernului de a primi ajutorul umanitar drept o manifestare de cinism de cea mai înaltă speţă. “Guvernul şi partidul de guvernământ ignoră deliberat problemele cetăţenilor ţării, care au avut de suferit de pe urma secetei devastatoare din anul trecut, fiind preocupaţi doar de interese politice şi electorale înguste” a declarat Braghiş.

Cu votul majorităţii parlamentare comuniste propunerea deputatului Dumitru Braghiş a fost însă respinsă.

Dumitru Braghiş a declarat pentru presă că refuzul guvernului de a primi ajutorul acordat de Federaţia Rusă va afecta relaţiile bilaterale dintre ţările noastre şi poate stimula dispoziţiile separatiste în Autonomia Găgăuză. “Fără exagerări putem numi aceste acţiuni genocid împotriva populaţiei găgăuze,” a declarat Braghiş.

Preşedintele Partidului Social Democrat consideră că atât guvernul, cât şi partidul de guvernământ, în situaţia dată a reconfirmat că preocuparea lor de bază nu este soluţionarea problemelor cetăţenilor ţării, cu menţinerea cu orice preţ la putere.

“Anterior preşedintele Voronin a declarat că nu va fi niciodată preşedintele românilor, cetăţeni ai Republicii Moldova. Astăzi vedem că întreaga putere centrală — şi preşedinţia, şi guvernul şi majoritatea parlamentară comunistă refuză să reprezinte interesele populaţiei găgăuze”.

Serviciul de presă al PSD
Declaraţia Partidului Social Democrat privind situaţia din provincia sârbă Kosovo Ministerul Justiţiei a înregistrat fuzionarea Partidului Social Democrat din Moldova şi Partidului Democraţiei Sociale din Moldova