Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia PSD referitor la decizia CCA de a scoate la concurs patru frecvenţe ale Pro TV

|versiune pentru tipar||
PSD / 2 iunie 2009
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat califică decizia CCA de a nu prelungi licenţa pentru activitatea postului Pro TV drept ilegală, fiind o sfidare impertinentă a rezoluţiei Parlamentului European, care a cerut în mod univoc autorităţilor comuniste să înceteze ameninţările şi presiunile la adresa PRO TV.

PSD condamnă decizia CCA de a scoate la concurs cele patru frecvenţe deţinute de Pro TV. Astfel, CCA demonstrează o dată în plus că este o armă a puterii, antrenată în lupta contra mass-media şi a gîndirii libere.

Calificăm aceste acţiuni ale CCA drept o răfuială politică cu un post independent de Televiziune, o tentativă de a pune controlul definitiv pe spaţiul mediatic moldovenesc. Prin această decizie, guvernarea arată încă o dată, că se teme de opoziţie, de adevăr, de proprii cetăţeni.

Considerăm că prin acest demers, CCA execută un ordin politic şi se compromite ca instituţie publică, sfidează angajamentele de democratizare a ţării, asumate de guvernare în faţa organismelor europene şi internaţionale. Astfel, Republica Moldova riscă să fie izolată pe plan internaţional, să fie plasată în afara circuitului cultural, economic şi politic al civilizaţiei europene.

PSD consideră că aceste acţiuni vor destabiliza şi mai mult situaţia social-politică din ţară.

PSD declară că membrii CCA şi preşedintele acestuia, Gheorghe Gorincioi, trebuie să-şi de-a demisia.

PSD îşi declară sprijinul deschis al postului de televiziune Pro TV şi se solidarizează cu acţiunile jurnaliştilor acestui canal.

Sursa: www.psd.md
Rezultatul incompetenţei actualei guvernări — pericolul alegerilor parlamentare anticipate Comunicat de presă al Partidului Social Democrat