Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

La Chişinău şi-a ţinut lucrările Consiliul Naţional al PSD

|versiune pentru tipar||
PSD / 28 decembrie 2009
Partidul Social Democrat

La 25 decembrie, la Chişinău şi-a ţinut lucrările Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat. Membrii Consiliului au luat în dezbatere chestiuni legate de perspectivele de dezvoltare ale PSD, la fel, unele probleme legate de viaţa internă de partid.

În urma schimbului de opinii, Consiliul a luat act de informaţia prezentată de Preşedintele PSD, Dumitru Braghiş, privind variantele de dezvoltare ale partidului şi a adoptat o decizie care prevede desfăşurarea de activităţi pentru consolidarea organizaţiilor teritoriale ale partidului, participarea activă a partidului la procesul de modernizare, fortificare şi dezvoltare a segmentului politic social-democrat din Republica Moldova. În acest sens, Consiliul s-a pronunţat pentru crearea unei comisii speciale care să activeze în direcţia continuării dialogului PSD cu toate forţele politice din ţară care subscriu valorilor şi principiilor social-democraţiei moderne în scopul conjugării optime a eforturilor pentru o participare eficientă la viitoarele alegeri parlamentare şi locale.

În susţinerea Memorandumului de fuzionare a PSD cu PDM, semnat la 5 decembrie curent de către Preşedintele CN al PSD, Iurie Bolboceanu, şi Preşedintele PDM, Marian Lupu, s-au pronunţat doar 29 de membri ai Consiliului din acei 84 participanţi la votare.

În şedinţa sa, Consiliul Naţional al PSD a decis cooptarea de noi membri în componenţa Consiliului, la fel şi în componenţa Biroului Politic al PSD. Consiliul a decis convocarea Congresului XII ordinar al PSD la data de 17 aprilie 2010.

Centrul de presă al PSD

Declaraţia Preşedintelui Partidului Social Democrat, Dumitru Braghiş, privind căile de depăşire a crizei constituţionale din Republica Moldova Comunicat de presă al Partidului Social Democrat