Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Declaraţia PSD privind cheltuirea ilegală a banilor publici de către liderii Alianţei de guvernare

|versiune pentru tipar||
PSD / 3 septembrie 2010
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat din Moldova atrage atenţia guvernării şi a societăţii civile din ţară asupra faptului că o bună parte din liderii Alianţei de guvernare îşi permit, în mod ilegal, abuziv, să cheltuie banii publici în scopuri private şi în interes de partid, încălcând grosolan, în aşa mod, legislaţia în vigoare a Republicii Moldova.

Mai mulţi reprezentanţi ai partidelor aflate la guvernare, în primul rând liderii acestora, fiind încadraţi în serviciul de stat, îşi permit să abandoneze obligaţiunile de serviciu stabilite pentru orele de lucru în favoarea promovării intereselor înguste de partid. A devenit deja ceva obişnuit când, în orele de serviciu, pentru care sunt plătiţi din banii publici, liderii Alianţei părăsesc locurile de muncă pentru a participa la dezbateri electorale, pentru a convoca diverse conferinţe de presă în calitate de lideri de partid, pentru a merge în teritoriu la diverse întâlniri cu caracter electoral, ultimele exemple fiind participarea dlui Andrei Popov, viceministru de externe, membru al PDM, la dezbaterile electorale de la postul de radio “Vocea Basarabiei” din 2 septembrie 2010, orele 9.15 — 10.00 şi participarea domnilor Ghimpu, Filat, Urechean şi Lupu la conferinţa de presă din 3 septembrie, ora 10.30.

În aceste ieşiri şi deplasări ei nu se sinchisesc să utilizeze maşinile de serviciu, asigurarea pazei de stat şi întreruperea din serviciu a funcţionarilor locali, mijloacele de comunicare, benzina şi alte surse oferite lor pentru executarea strictă a obligaţiilor de serviciu. Cu regret, organizaţiile nonguvernamentale care şi-au propus să monotorizeze corectitudinea comportării înalţilor demnitari de stat în perioada de desfăşurare a campaniei de organizare a referendumului constituţional, nu au venit deocamdată cu atenţionări concrete privind abaterile ilegale ale demnitarilor de la cadrul legal al activităţii lor.

Partidul Social Democrat condamnă comportamentul abuziv al liderilor Alianţei de guvernare şi cheltuirea ilegală de către aceştia a banilor publici. PSD cere guvernării să sancţioneze dur cazurile de nerespectare de către demnitari a programului de lucru stabilit, cere restituirea în Bugetul de stat a banilor publici utilizaţi în alte scopuri decât cele legale. PSD îndeamnă mass-media din Moldova, alte organizaţii obşteşti să adopte o atitudine intransigentă şi critică faţă de abuzurile ilegale comise de înalţii noştri demnitari de stat.

Centrul de Presă PSD

Mesaj de felicitare al Partidului Social Democrat către efectivul Armatei Naţionale a Republicii Moldova Mesaj de felicitare al Partidul Social Democrat către lucrătorii Serviciului Vamal al Republicii Moldova