Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Ceremonia depunerei de flori cu ocazia marcării a 70 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei

|versiune pentru tipar||
PSD / 22 iunie 2011
Partidul Social Democrat

În dimineaţa zilei de astăzi, Sergiu Coropceanu, Secretar General al Partidului Social Democrat, împreună cu colegii de partid au depus flori la Complexul Memorial “Eternitate”, pentru a comemora victimele fascismului. În acestă zi, 70 de ani în urmă, cînd trupele naziste au trecut hotarul Uniunii Sovietice, s-a început Marele Război pentru Apărarea Patriei.

“Istoria rămâne istorie şi nimeni nu este în drept s-o interpreteze şi/sau s-o modifice după bunul plac. La acea perioadă, Republica Moldova era parte componentă a Uniunii Sovietice, care a fost atacată de trupele naziste” — a menţionat Sergiu Coropceanu.

De asemenea, Sergiu Coropceanu a accentuat, că suntem obligaţi să purtăm cinstea şi onoarea celor, care au luptat în acel război, pentru curajul şi bărbăţia de care au dat dovadă, dar şi pentru simplu motiv că aceştia au luptat pentru apărarea Patriei, pentru apropiaţii şi familiile lor, pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri.

Centrul de presă PSD

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Grănicerului Ceremonia depunerei de flori cu prilejul comemorării a 507 ani de la moartea lui Ştefan cel Mare şi Sfînt