Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sistemul judecatoresc este şi va rămîne sub controlul puterii executive

|versiune pentru tipar||
PSD / 25 august 2011
Partidul Social Democrat

Reforma sistemului judecătoresc după modelul şi planul Alianţei pentru Integrare Europeană nu va aduce nici un rezultat şi va rămîne în continuare sub influenţa şi sub controlul puterii executive.

Toţi judecătorii trebuie demişi, iar funcţiile acestora să fie deţinute de judecători aleşi prin vot direct de către popor. Doar atunci cînd oamenii, direct vor alege cine să le fie judecător, sistemul judecătoresc se va supune oamenilor şi va fi independent faţă de puterea legislativa şi executivă.

Aceasta este poziţia Partidului Social Democrat, expusă în programul partidului.

Încă o dată ne-am convins că avem dreptate în cadrul şedinţei Curţii de Apel, cînd judecătorul nu s-a condus de lege, dar s-a condus de “dreptul apelului telefonic” şi nu a luat o decizie pe care o aşteaptă întreaga ţară la subiectul istoria românilor, dar a transferat şedinţa pentru luna noiembrie, cînd procesul de studii este în plină desfăşurare.

Partidul Social Democrat atrage atenţia opiniei publice că Ministerul Educaţiei a modificat denumirea obiectului de studiu din istoria românilor in istoria, dar în compartimentul istoria naţională este expus tot materialul din compartimentul istoria românilor.

Ministerul Educaţiei, repetat nu se prezintă la şedinţa de judecată si demonstreaza întregii societăţi că poate ignora legea şi judecată.

Partidul Social Democrat se va adresa Procuraturii Republicii Moldova pentru intentarea urmăririi penale a persoanelor responsabile din cadrul Ministerului Educaţiei, care se eschivează de la îndeplinirea normelor judiciare.

Sursa: www.psdm.md

Partidul Social Democrat a lansat campania “Moldova ca Elveţia, fără aderare la NATO ŞI UE” Declaraţia PSD: “20 de ani de dependenţă a Republicii Moldova”