Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Partidul Social Democrat continuă lupta

|versiune pentru tipar||
PSD / 8 septembrie 2011
Partidul Social Democrat

Astăzi, 08 septembrie, Partidul Social Democrat a depus o cerere la Curtea de Apel, înregistrată cu numar de intratre 10671 din 08.09.2011, prin care a solicitat recuzarea judecătorului Grigore Zubati şi examinarea cererii PSD contra Ministerului Educaţiei la subiectul “istoria românilor” într-un termen cît de curînd posibil.

Partidul Social Democrat este indignat de atitudinea judecătorului Curţii de Apel. Deşi am solicitat în regim de urgenţă să fie examinată cererea de acţionare în judecată a Ministerului Educaţiei al Republicii Moldova, o cauză ce prevede accesul la informaţie, care de fapt ţine de interes public, judecătorul Grigorie Zubati a stabilit şedinţa pentru 3 noiembrie 2011.

Considerăm decizia judecătorului neprofesionistă, mai ales că a ignorat prevederile alin. (3) art. 206 a Codului de procedură civilă RM: “Dacă pîrîtul, înştiinţat legal despre locul, data şi ora şedinţei de judecată, nu s-a prezentat în judecată şi nu a comunicat instanţei motivul neprezentării sau dacă motivele sînt considerate de instanţă ca fiind neîntemeiate, sau dacă pîrîtul nu a solicitat examinarea pricinii în lipsa sa, instanţa o examinează în lipsa acestuia”.

Menţionăm, că la cele 2 şedinţe de judecată stabilite de către Curtea de Apel pentru data de 22 şi 25 august 2011, reprezentanţii ministerului au ignorat citaţia primită şi au considerat că prin tergiversarea dosarului vor putea acţiona şi mai departe în interesele statului vecin.

Partidul Social Democrat va continua acţiunile în vederea excluderii istoriei românilor din curricula şcolară şi tragerea la răspundere a funcţionarilor din cadrul Ministerului Educaţiei, care prin comportamentul său încalcă norma legală.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Declaraţia Partidului Social Democrat referitor la publicaţiile site-ului WikiLeaks Adresarea Partidului Social Democrat cu prilejul aniversării a 20-a de la creare organelor securităţii statului