Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Adresarea Preşedintelui PSD, Victor Şelin către colaboratorii organelor securităţii statului ale Republicii Moldova şi organele puterii locale

|versiune pentru tipar||
PSD / 17 octombrie 2011 | 
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat a criticat de mai multe ori acţiunile Alianţei de guvernămînt, care de facto a lichidat regimul frontierei de stat al Moldovei cu ţara vecină România, din cauza slăbirii mijloacelor tehnice de pază, reducerii numărului de colaboratori, care asigură controlul la hotarele ţării, refuzul de la semnarea Acordului de Frontieră cu România, şi pînă la urmă lichidarea Serviciului de Grăniceri. Toate acestea acţiuni au slăbit securitatea naţională a ţării noastre şi au extins spectrul posibilităţilor pentru anexarea Republicii Moldova de către puterile ostile unioniste din statul vecin România.

Partidul Social Democrat nu participă la guvernare, din această cauză a avut posibilitatea numai să atragă atenţia puterii de guvernămînt la acţiunile greşite şi intenţionate, îndreptate împotriva propriului popor.

Însă, în ultimele trei săptămîni s-au petrecut anumite evenimente, care nu pot fi calificate altfel, decît nişte acţiuni planificate între autorităţile puterii de stat din Moldova şi România, cu scopul absorbirii societăţii moldoveneşti de către cetăţenii României.

Prima dovadă: Pe parcursul a trei săptămîni, mai multe grupări de cetăţeni din România, de origine romi, traversează hotarul Moldovei şi se “dizolvă” în oraşele şi satele ţării noastre.

Controalele minuţioase în primele zile de strămutare a romilor cu cetăţenie Română, care au fost efectuate de poliţia de frontieră a Moldovei, demonstrează faptul, că aceştea dispun de suficiente surse financiare pentru a se aranja în Moldova, respectiv declaraţiile făcute jurnaliştilor, despre aceia că vin în Moldova pentru a cîştiga nişte bani, sunt false şi neadevărate. Apare o suspiciune întemeiată, că conducătorii acestei operaţiuni interstatale secrete i-au asigurat pe romii români cu surse financiare necesare şi le-au dat instrucţiunile respective, cum să le răspundă jurnaliştilor. Informaţia, de care dispune Partidul Social Democrat, confirmă faptul, că colaboratorilor serviciilor de stat, care supraveghează imigrarea romilor din România în Moldova, le-au fost date indicaţii să nu împiedice intrarea lor în ţara noastră, motivînd prin aceia, că ei sunt cetăţeni ai Uniunii Europene, pentru care nu pot exista restricţii pentru intrare. De asemene, noi am aflat, că colaboratorii SIS şi ai Serviciului de Migraţie al Republicii Moldova, care au încercat să-şi exprime neliniştea faţă de securitate de stat a Moldovei în legătură cu strămutarea masivă şi organizată a cetăţenilor din România în Moldova, au fost ameninţaţi cu eliberarea din fincţie şi le-a fost interzis să întreprindă careva acţiuni şi să divulge informaţia despre proporţiile acestei diversiuni.

Al doilea factor de absorbţie al cetăţenilor moldoveni de către cetăţenii României are loc la nivelul de implicare a cetăţenilor români în viaţa politică a Moldovei. Mai mulţi români, cu experienţă în activitatea politică solicită cetăţenia moldovenească, devin cetăţeni a Republicii Moldova şi aderă la partidele politice moldoveneşti, ulterior pentru a înainta candidatura sa la funcţia de deputat în Parlament şi de a lucra în administraţia de stat.

Un caz recent, care, deja, a fost mediatizat de sursele de informare în masă- este o declaraţie a unuia din cei mai sus-puşi politicieni — membrul Partidului Liberal Democrat din România, senatorul Viorel Badea, “privind acordarea cetăţeniei Moldovei, pentru a legitima activitatea sa politică în societatea Basarabească”.

Tendinţele şi faptele pe care le-am expus, necesită o acţiune imediată, pe care actualul Parlament şi Guvern nu le întreprind.

Partidul Social Democrat din Moldova consideră că fluxul bine organizat ale cetăţenilor de etnie romă, în special bărbaţi, are drept scop utilizarea acestor persoane pentru a destabiliza situaţia din oraşe şi sate, ulterior fiind luată decizia privind starea de urgenţă în ţară, unde atribuţiile speciale vor fi acordate acelor persoane care se află astăzi la guvernare.

PSD nu se aşteaptă la o reacţie adecvată şi o investigaţie obiectivă a faptelor menţionate din partea reprezentanţilor Uniunii Europene în Moldova, dar va îndeplini datoria sa şi va organiza un protest în faţa oficiului Ambasadorului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

În acelaşi timp, ne adresăm către colaboratorii poliţiei de frontieră, serviciului vamal şi a Serviciului Informaţional de Securitate de a aplica toate metodele existente în conformitate cu legislaţia în vigoare privind limitarea accesului pe teritoriul Republicii Moldova ale cetăţenilor României de etnie romă. Atenţionăm că membrii familiilor dvstră, la fel ca şi toţi cetăţenii Moldovei, pot fi ostatici a unui comportament barbar şi fărădelegi, care ar putea exista în viitorul apropiat.

Ne adresăm către autorităţile locale, unde sunt situate puncte de trecere a frontierei între Republica Moldova şi România, de a ţine sub control executarea responsabilităţilor personalului serviciului de grăniceri privind asigurarea securităţii naţionale, în conformitate cu legislaţia în vigoare. În cazul depistării permisiunii masive de trecere a frontiera de stat a Moldovei, de către cetăţenii români, este necesar de a întreprinde măsuri de blocare a frontierei de stat şi de a crea un punct naţional de control între frontiera României cu Republica Moldova pînă în momentul destituirii actualei conduceri cu regim antinaţional, care potrivit deciziei Curţii Constituţionale şi care reţin în mod ilegal puterea de stat începînd din 28 septembrie 2011.

Stimaţi Bărbaţi! Moldova, familiile noastre sînt pe umerii noştri şi nu este momentul de a ne retrage!

Sursa: www.psdm.md

Mesaj de felicitare cu ocazia Hramului oraşului Chişinău Discursul Preşedintelui Partidului Social Democrat, Victor Şelin expusă în cadrul mesei rotunde cu antreprenorii din oraşul Bălţi