Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD a cerut DEMISIA GUVERNULUI!

|versiune pentru tipar||
PSD / 26 noiembrie 2011
Partidul Social Democrat

Astăzi, Partidul Social Democrat din Moldova a cerut Demisia Guvernului Filat! A treia acţiune de protest s-a desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde pensionari, şomeri şi tineri studenţi au solicitat demisia guvernului invocînd motivul de iresponsabilitate a actualei componenţe guvernamentale şi acuzînd de nesatisfacerea revednicărilor înaintate la protestele din 12 şi 19 noiembrie.

PSD a încercat de mai multe ori să explice Guvernului că politica antisocială promovată nu va aduce altceva decît ieşirea în stradă a cetăţenilor RM. Însă Guvernul a manifestat o atitudine indiferentă faţă de cerinţele înaintate în data de 12 noiembrie, iar în urma discuţiei cu organizatorii protestelor a emis un răspuns care indică ferm că Guvernul RM acţionează în baza indicaţiilor impuse de FMI care vin în detrimentul cetăţenilor RM.

Marşul de protest a demonstrat că actuala guvernare nu are bunul simţ să iasă în faţa poporului care i-a ales pe ei în funcţiile cheie ale statului şi că aceştia nu au curajul să explice oamenilor de ce tarifele şi preţurile la produse alimentare, medicamente şi alte mărfuri de primă necesitate sunt atît de scumpe şi imposibil de a fi procurate de pensionari, şomeri, studenţi şi angajaţi a căror venituri lunare nu ating suma de 1500 de lei.

Începînd de astăzi, 26 noiembrie, acţiunea de protest va avea un impact nefast, dat fiind faptul că protestatrii vor sta în PMAN, în corturi special amenajate, şi vor sta pînă cînd Cabinetul de Miniştri în frunte cu Premierul Vlad Filat îşi vor da demisia în mod deliberat.

Considerăm că de această dată Guvernul trebuie să manifeste responsabilitate şi ei vor conştientiza că au fost incapabili de a soluţiona problemele sociale şi economice ale cetăţenilor RM.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

De la revendicări social-economice la revendicări politice Campania “Poporul Moldovei împotriva Guvernului” — acţiuni de protest în regim non-stop!