Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD s-a adresat către Primăria mun. Chişinău cu solicitarea de a interzice desfăşurarea marşului unionist

|versiune pentru tipar||
PSD / 13 septembrie 2012
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat s-a adresat către Primăria mun. Chişinău cu solicitarea de a interzice desfăşurarea marşului unionist, înaintat spre înregistrare la data de 31 iulie de către reprezentanţii Platformei civice “Acţiunea-2012”, precum şi la data de 10 septembrie de către Grupului de iniţiativă Spirit Românesc.

În acest sens, considerăm că aceeaşi adresare înaintată de ambele organizaţii este intenţionat făcută, pentru a-şi asigura, cu orice preţ autorizaţia de permisiune de desfăşurare a acestui marş.

În acelaşi timp, trebuie să menţionăm că marşul unioniştilor încalcă grav normele constituţionale privind construcţia statală şi prevederile art.8 a Legii nr. 26 din 22.02.2008 privind întrunirile.

Dat fiind faptul că situaţia în cauză necesita o decizie promptă, PSD a depus şi o cerere la Curtea de Apel mun. Chişinău, prin care solicită interzicerea organizării şi desfăşurării marşului unioniştilor preconizat pentru data de 16 septembrie 2012.

Serviciul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

PSD solicită Mitropolitului de a săvîrşi o Liturghie Sfîntă în aer liber PSD a organizat ieri, 16 septembrie, mitingul de solidaritate