Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Victor Şelin a relatat deputaţilor PLDR privind nerespectarea drepturilor cetăţenilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 14 martie 2013
Partidul Social Democrat

Astăzi Preşedintele Partidului Social Democrat Victor Şelin a avut o întrevedere oficială cu Preşedintele Comitetului pentru relaţii cu asociaţiile obşteşti, Yaroslav Nilov şi cu deputaţii fracţiunii Partidului Liberal-Democrat din Rusia din Duma de stat al Federaţiei Ruse.

În cadrul întrevederii, Victor Şelin a prezentat situaţia actuală din Republica Moldova la capitolul drepturilor omului, în special nerespectarea acestora de către instituţiile statului. Drept un precedent, liderul PSD a reamintit decizia CEC-ului care a trecut cu vederea dreptul cetăţenilor la libera exprimare a voinţei, şi a anulat semnăturile susţinătorilor desfăşurării referendumului de aderare a Moldovei la Uniunea Vamală Rusia — Belarus — Kazahstan. Mai mult ca atît, Victor Şelin a adus la cunoştinţă oficialilor ruşi privind tensionarea celor care au semnat în listele de subscripţie şi impunerea retragerii semnăturilor aplicate din varii principii politice, dar şi a implicării României în treburile interne ale Moldovei privind promovarea ideilor unioniste, ceea ce contravine normelor constituţionale.

Totodată, Victor Şelin a subliniat necesitatea elaborării unui plan de acţiuni în baza iniţiativei de PSD, care prevede crearea pe teritoriul Republicii Moldova a Spaţiului Vamal Unic prin semnarea cu Transnistria al acordului de încredere reciprocă între serviciile vamale ale Moldovei şi Transnistriei şi lichidarea punctelor de trecere a frontierei de-a lungul rîiului Nistru, precum şi trecerea forţelor pacifiste la un sistem de cazarmă.

Serviciul de presă al PSD vă reaminteşte că în perioada 13–16 martie preşedintele Partidului Social Democrat Victor Şelin efectuează o vizită de lucru în Federaţia Rusă.

Sursa: www.psdm.md

“Declaraţiile lui Alexandru Tănase pune la îndoială independenţa în funcţionalitatea Curţii Constituţionale” Liderul PSD, Victor Şelin, reprezentant al Moldovei la Forumul Economic Internaţional al statelor membre CSI