Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu va discuta cu Premierul Vlad Filat privind situaţia avariată din Cotul Morii

|versiune pentru tipar||
PSD / 10 aprilie 2013
Partidul Social Democrat

La peste 2 ani după tragedie, locuitorii sat. Sărăteni, primăria Cotul Morii continuă să locuiască în case dărîmate şi fără condiţii elementare: apă potabilă, gaze naturale, magazin, punct medical, precum şi fără alte instituţii de menire socială.

Sergiu Coropceanu, Secretar general al Partidului Social Democrat, a întreprins o vizită în satul Sărăteni, primăria Cotul Morii, din raionul Hînceşti, la invitaţia sătenilor.

La o perioadă de peste 2 ani după tragicele evenimente, unde mai multe sate din Republica Moldova au fost inundate, dintre care cel mai mult au avut de suferit locuitorii satelor Sărăteni, Cotul Morii, Nemţeni şi Obileni, peste 50 de familii din satul Sărăteni au rămas aruncate în voia sorţii. Aceştia continuă să locuiască în case dărîmate şi fără condiţii elementare: apă potabilă, gaze naturale, magazin, punct medical, precum şi fără alte instituţii de menire socială.

Locuitorii satului s-au plîns domnului Coropceanu şi de faptul, că în a cea perioadă deşi s-a promovat insistent ajutorul Guvernului, situaţia reală este de altă natură. Unii locuitori din satul Cotul Morii, apropiaţi de-ai primarului, precum şi apropiaţi primărie au primit şi cîte două case noi, pe cînd cei din Sărăteni au fost incluşi pentru etapa a doua, care după cîte se vede nu va avea sfîrşit.

Dacă la început Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru construcţia complectă a caselor noi cu două şi trei odăi, acum la 40 de familii din cele 50 rămase în Sărăteni li s-au distribuit doar terenuri de pămînt şi materiale de construcţie pentru fundament, dar şi aici cu condiţia că meşterii vor fi achitaţi de către săteni. Celelalte 10 familii în general nu au primit nici un ajutor.

Sergiu Coropceanu a condamnat o asemenea abordare şi şi-a exprimat nedumerirea cum s-a ajuns la o asemenea situaţie.

“Această stare de lucruri poate fi numită drept un genocid. Să laşi oamenii să supravieţuiască în asemenea condiţii constituie nu doar o iresponsabilitate, ci o crimă împotriva omenirii”, — a menţionat Sergiu Coropceanu.

Secretarul general PSD şi-a asumat responsabilitatea faţă de locuitorii sat. Sărăteni de a-i ajuta în căutarea donatorilor, care i-ar susţine în construcţia caselor noi.

Totodată, Sergiu Coropceanu a promis locuitorilor sat. Sărăteni ca va apela şi la Primul-ministru în exerciţiu, care a condus operaţiunea de ajutorare la a cea perioadă, pentru a clarifica situaţia şi a identifica persoanele ce se fac vinovate.

Sursa: www.psdm.md

Au început discuţiile cu Consiliul Concurenţei în baza demersului PSD PSD invită cetăţenii pentru a-şi exprima opiniile sale cu privire la democraţia în Moldova