Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Familia social-democrată a organizat un flashmob cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei

|versiune pentru tipar||
PSD / 15 mai 2013
Partidul Social Democrat

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei, Partidul Social Democrat a desfăşurat acţiunea socială “Aceasta este familia mea”. Mai mulţi tineri membri ai Organizaţiei de Tineret au redat o atmosferă frumoasă de sărbătoare asemănătoare unei nunţi moldoveneşti care semnifică începutul unei noi familii, un nou pas în viaţa fiecărui om, dar şi o nouă responsabilitate .

Tineri îmbrăcaţi în mire şi mireasă, vornicei chiar şi nănăşei au oferit trecătorilor capitalei carduri de recunoştinţă cu mesajul de a avea grijă de cei dragi şi de a face tot posibilul pentru a păstra liniştea in familiile sale.

“Familia este de nepreţuit. Aceasta o ştim cu toţii. Tocmai de aceea fiecare din noi tinde de a fi alături de cel iubit pentru a se simţi cît mai fericit şi împlinit sufleteşte. Este foarte greu, dar ce e uşor astăzi? Cel puţin nu suntem singurii care luptăm, dar luptăm împreună de persoana iubită. Iar apoi apar şi copii, care consolidează familia şi mai mult. Aceasta şi-a propus familia social-democrată astăzi, să accentueze faptul că avem cu ce să ne mîndrim”, a declarat Tatiana Niţa.

“Aceasta e familia mea” este o acţiune de sensibilizare a locuitorilor capitalei şi vine să reamintească că familia este cea mai mare comoară pe care o formează oamenii.

Adresarea Partidului Social Democrat cu ocazia Zilei Internaţionale a Familiei

În Republica Moldova, în fiecare zi cineva face pasul decisiv al vieţii, şi anume spune DA în faţa tuturor, alegînd ca în viitor să fie alături de persoana iubită creîndu-şi familia sa. Tinerii de astăzi califică familia drept un nou nivel în viaţă, o etapă matură prin care reuşeşte nu doar să se prezinte ca un responsabil, dar şi să se bucure de reuşitele celorlalţi membri ai familiei.

Cel mai frumos moment este naşterea unui copil, ceea ce denotă continuitatea familiilor, a istoriilor de dragoste dar şi a formării noilor generaţii. Cu siguranţă că fericirea părinţilor constă în a-şi vedea copii puşi la cale şi care la rîndul său au grijă de destinul său aşa cum au fost învăţaţi. Moştenind calităţile principiale, răbdare, înţelegere, comunicare şi respect, cu toţii dăm dovadă de grijă şi dorinţa de a fi alături de cei mai dragi oameni.

O familie este de nepreţuit, chiar dacă uneori ne simţim tot mai neputincioşi. În acelaşi timp luptăm, pentru a oferi tot ce e mai bun celor apropiaţi, iar aceasta nu e sarcină deloc uşoară. Tocmai de aceea familia şi se bazează pe mamă şi tată, şi atunci cînd unul cade pradă emoţiilor şi a tensiunilor, celălalt preia totul în grija lui.

Partidul Social Democrat consideră că astăzi este necesară susţinerea familiilor atît la nivel de politici de stat, dar şi de către fiecare membru al familiei. Doar simţind sprijinul celor dragi, familia devine mai rezistentă şi mai puternică faţă de unele greutăţi la care este supusă. Faptul că unii trebuie să suporte despărţiri pe perioade îndelungate, şi în acelaşi timp ei reuşesc să asigure un trai decent celor apropiaţi denotă o atitudine respectuoasa faţă de instituţia familiei dar şi dragostea faţă de ai săi.

Astăzi avem familii, iar valorile acesteia sunt transmise din generaţii în generaţii. Foarte mulţi dintre noi nici nu conştientizăm momentele de bucurie alături de cei dragi, însă de fiecare dată fugim spre ei cînd ne doare ceva. Tot mai mulţi tineri sunt atraşi de simbolurile şi elementele care susţin existenţa îndelungată a acesteia şi de fiecare dată se întreabă cum de oare predecesorii au reuşit să stea alături chiar şi peste 50 de ani. E o artă, e o adevărată şcoală a vieţii unde învăţăm să fim alături şi să ne bucurăm de succesele celuilalt. Pe cît de greu pare a fi, pe atît satisfacţia e mai mare atunci cînd cel drag este apreciat şi de alţii, iar familia îi oferă o atmosferă caldă şi multă dragoste.

De Ziua Internaională a Familiei, Partidul Social Democrat urează sănătate şi toate cele bune în viaţa de zi cu zi tuturor familiilor dar şi multă încredere şi ănţelepciune celor care abia sunt pe calea formării familiei sale.

Cu siguranţă, vine o ziua în care fiecare dintre noi spune cu mîndrie “Aceasta e familia mea”.

Sursa: www.psdm.md

Adresarea Partidului Social Democrat către veteranii de război cu ocazia Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, 9 mai SA “Moldovagaz” tergiversează procesul de judecată iniţiat de ei însăşi