Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Comunicat de presă al PSD: Amintiri din august 1944

|versiune pentru tipar||
PSD / 21 august 2013
Partidul Social Democrat

Astăzi, Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD a avut o întîlnire cu membrii Organizaţiei de veterani din mun. Chişinău. Acţiunea a fost organizată cu ocazia împlinirii a 69 ani de la operaţiunea Iaşi-Chişinău din anul 1944, care a dus la eliberarea capitalei de fascişti.

Sergiu Coropceanu a mulţumit veteranilor pentru dăinuirea acestora la apărarea Patriei, dar şi construirea şi dezvoltarea ţării în perioada de după război. “Educaţia şi dragostea de ţară, stima şi respectul faţă de cei mai în vîrstă, transmiterea acestor învăţăminte către cei mici şi tineri, constituie rezultatul muncii generaţiilor în vîrstă şi învăţămintea transmisă nouă. Este de datoria noastră să repetăm exemplul vostru, să educăm o nouă generaţia cu aceste valori sfinte”, a menţionat Coropceanu.

Totodată, Secretarul general PSD şi-a expus regretul faţă de comportamentul şi activitatea partidelor şi liderilor de la guvernare, care promovează valori străine poporului nostru, precum şi că aceştia nu promovează educaţia patriotică în baza valorilor tradiţionale Moldovei transformând ţară în una artificială.

Veteranii, inclusiv cei care au participat la operaţiunea Iaşi-Chişinău, şi-au amintit mai multe situaţii din acea perioadă, dar, au vorbit şi despre valorile, care îi făceau mai puternici, mai curajoşi. Au vorbit şi despre consolidare, şi despre prietenia multietnică, şi despre lideri.

Un moment deosebit l-a constituit recitarea poeziilor scrise de ostaşul moldovean Protasov în acele zile ale anului 1944 şi care în ultimele clipe ale vieţii i le-a transmis colonelului în rezervă Veaceslav Basalin, participant şi la operaţiunea “Berlin”, pentru a le transmite generaţiilor viitoare ale Moldovei. Astăzi Basalin, plin de emoţii, a recitat aceste poezii.

Centrul de presă PSD
Sursa: www.psdm.md

Felicitări cu ocazia Zilei de Naştere, d-lui Victor Şelin, Preşedinte al Partidului Social Democrat PSD a organizat Masa Rotunda “Poporul Moldovei şi Patrimoniul lui Naţional”