Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

PSD pregăteşte întrunirea membrilor Grupului de Iniţiativă pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală

|versiune pentru tipar||
PSD / 15 aprilie 2014
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat va organiza în curând o reuniune a Grupului de Iniţiativă privind desfăşurarea referendumului legislativ republican cu privire la aderarea Republicii Moldova la acordurile Uniuii Vamale şi EURASEC, care în 2012 a reuşit să adune peste 232 mii de semnături în sprijinul acestei iniţiative.

Potrivit lui Sergiu Coropceanu, secretar general PSD, acesta a menţionat că din moment ce Comisia Electorală Centrală a respins semnăturile, Grupul de iniţiativă a continuat să lupte cu cei care au încercat să tragă la răspundere unii cetăţeni pentru colectarea de semnături precum că majoritatea dintre acestea ar fi fost falsificate. Însă anul trecut, Procuratura Generală şi-a pronunţat decizia unde doar 8.000 de semnături sunt suspecte, în timp ce celelalte 224 mii au fost colectate în conformitate cu legislaţia naţională.

Coropceanu a declarat că, în ciuda hotărârii Procurorului General, nici CEC şi nici instanţele judecătoreşti nu au vrut să emită vreo decizie cu privire la stabilirea datei desfăşurării referendumului propriu zis. La întrunire cu membrii Grupului de iniţiativă, PSD intenţionează să se consulte cu cetăţenii privind următoarele acţiuni şi să-i informeze că Partidul Social Democrat va merge la următoarele alegeri parlamentare cu lozinca integrării în Uniunea Vamală şi Spaţiul Economic Eurasiatic.

Social-democraţii sunt ferm convinşi că lipsa de frontiere comune cu Uniunea Vamală nu va împiedica integrarea Republicii Moldova în acest spaţiu şi transformarea ţării noastre într-o zonă economică liberă, ceea ce va permite redresarea economiei naţionale dar şi dezvoltarea cooperării cu UE şi CSI.

Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu: Timofti trebuie să demisioneze PSD solicita o intrevedere cu toţi Ambasadorii UE acreditaţi la Chişinău