Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Victor Şelin: Federaţia Rusă poate închide piaţa sa pentru mărfurile produse în Moldova

|versiune pentru tipar||
PSD / 29 mai 2014
Partidul Social Democrat

Ţinînd cont că autorităţile moldoveneşti intenţionează să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană la 27 iunie 2014, Federaţia Rusă ar putea să înceapă de pe acum pregătirea protecţiei pieţelor sale de desfacere. Despre aceasta a declarat Victor Şelin, Preşedintele PSD, care în aceste zile întreprinde o vizită de lucru în Federaţia Rusă.

“După cum am fost informat în cadrul consultărilor la Moscova, Republica Moldova va fi poziţionată ca şi celelalte ţări străine, iar asupra mărfurilor moldoveneşti vor fi aplicate aceleaşi reguli, legi şi calcule ca şi celor europene. Producătorii din Republica Moldova vor fi obligaţi să certifice marfa sa conform standardelor europene. Laboratoarele din Moldova vor trece şi ele acreditarea conform standardelor UE după care vor fi verificate de către specialiştii ruşi. E clar că aceasta presupune foarte mult timp, ceia ce înseamnă că livrarea de marfă în Federaţia Rusă va fi stopată şi încă pe o perioadă lungă de timp”, — a declarat Victor Şelin.

Preşedintele PSD este încrezut că mărfurile moldoveneşti vor fi supuse taxelor şi accizelor. De asemenea, Victor Şelin nu exclude că vor fi introduse şi cote pentru anumite produse. “Dacă UE va continua cu practicile de sancţionări economice împotriva Federaţiei Ruse, atunci atît pentru UE, cît şi pentru Republica Moldova vor fi aplicate aceleaşi măsuri. Semnarea Acordului de Asociere cu UE de fapt desparte Republica Moldova de relaţiile economice şi politice cu Federaţia Rusă şi ţările Uniunii Europene”, — a mai menţionat Victor Şelin.

“Nu este plăcut să anunţi despre aceasta primul, dar economia ţării va deveni falimentară. După semnarea Acordului de Asociere cu UE, Federaţia Rusă nu va mai discuta despre problemele Moldovei cu Chişinăul, ci direct cu Bruxelles, pentru că tot ce urmează să aibă loc pe teritoriul ţării noastre va depinde doar de Bruxelles. Actuala guvernare este la curent cu toate acestea, dar totuşi acceptă condiţii impuse”, — a concluzionat liderul PSD.

Sursa: www.psdm.md

Sergiu Coropceanu: Banii publici sînt cheltuiţi pentru a asigura paza corupţionerilor Sergiu Coropceanu: Guvernarea imită acţiuni de protest