Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Sergiu Coropceanu: Pentru actuala guvernare, politica înseamnă business, iar oamenii marfă

|versiune pentru tipar||
PSD / 4 iunie 2014
Partidul Social Democrat

Partidele de la guvernare activează de cum ar administra afacerile proprii, iar oamenii sunt doar marfă pe care o cumpără, o vînd sau o schimbă. Această opinie a fost expusă de către Sergiu Coropceanu, Secretar general PSD.

Sergiu Coropceanu a menţionat că în ultimii 4 ani tot ce a făcut guvernarea a făcut doar prin prisma interesului politic şi de business.

“De la împărţirea de scutece pentru copii şi pînă la distribuirea granturilor, totul s-a făcut cu interes politic. În ţară nu se face absolut nimic pentru oameni. Oamenii au devenit nişte instrumente de realizare a intereselor partidelor de la guvernare, iar în ultima perioadă în general sunt trataţi ca marfă pe care o poţi vinde, cumpăra sau schimba”, — a declarat Sergiu Coropceanu.

De asemenea, Sergiu Coropceanu a menţionat că acesta este un proces continuu, care a început odată cu cumpărarea deputaţilor din Parlament de grupurile Filat — Plahotniuc şi care ulterior s-a extins în UTA Gagauz Yeri, apoi la nivelul consilierilor raionali, primari şi consilieri locali.

În opinia lui Sergiu Coropceanu, guvernarea se teme de oameni. De aceia, aceasta cumpără persoane vulnerabile din administraţiile locale, pe care le va utiliza în viitoarea campanie electorală parlamentară.

Odată cumpăraţi, aceste persoane, tratate ca marfă, sunt impuse să activeze dar la indicaţia proprietarilor săi.

Totodată, Secretarul general PSD menţionează că partidele de la guvernare nu vor putea cumpăra 4 milioane de oameni şi că în ţară sunt destui patrioţi şi oameni, care doresc să avem o ţară prosperă, iar guvernarea să activeze în interesul cetăţeanului, şi de aceia, nu le vor permite să revină la guvernare.

“Şi oamenii din sate trebuie să înţeleagă că tot ce a ajuns la ei a fost doar cu interes politic, pentru a le aminti în campania electorală cine a făcut. Atît administraţia centrală, cît şi cea locală administrează şi cheltuie bani publici, bani colectaţi de la cetăţeni, iar realizarea de proiecte investiţionale este o obligaţiune a autorităţilor şi nu o favoare. Ajunge atîta umilinţă din partea guvernării. E timpul ca cu statul să conducă persoane cinstite şi oneste, reprezentanţi ai poporului din teritoriu şi nu clanurile din Chişinău. Partidul Social Democrat oferă această şansă şi va forma lista electorală doar cu aprobarea oamenilor din teritoriu, care îşi vor înainta reprezentanţii săi în Parlament”, — a mai adăugat Sergiu Coropceanu.

Sursa: www.psdm.md

Victor Şelin: Moldova trebuie să adere la Uniunea Economica Euroasiatică PSD îşi asumă angajamentul de a rezilia Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi UE