Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSL

Comunicat de presă al Partidului Social-Liberal

|versiune pentru tipar||
PSL / 25 februarie 2007
Partidul Social-LiberalDuminica, 25 februarie curent, in sedinta reunita a Biroului Permanent National si a Consiliului Organizatiei Municipale Chisinau, Partidul Social Liberal a examinat situatia curenta a formatiunii inainte de apropiata campanie electorala pentru alegerile locale generale.

Presedintele Oleg Serebrian a informat asistenta despre discutiile purtate pina in prezent cu lideri ai altor formatiuni democratice in vederea identificarii si sprijinirii unui candidat comun la functia de primar general al capitalei. In pofida faptului ca in aceasta chestiune inca nu s-a ajuns la o intelegere definitiva, a precizat Serebrian, negocierile trebuie continuate pina la gasirea unei solutii ce ar raspunde, pe termen scurt, asteptarilor alegatorilor din municipiul Chisinau si ar oferi, pe termen mediu si lung, o garantie de consolidare si dezvoltare a democratiei in Republica Moldova.

De aceeasi opinie a fost si Sergiu Burca, presedinte a.i. al organizatiei municipale Chisinau a PSL. Burca a spus, ca pentru viitoarea configuratie a scenei politice din Republica Moldova primaria capitalei prezinta o miza destul de importanta, iar cei care pot privi dincolo de interesele proprii sau de interesele propriilor lor formatiuni nu pot neglija acest adevar. Daca participarea cu o lista comuna pentru Consiliul municipal Chisinau pare a fi un lucru imposibil, un candidat comun care sa se lanseze ca independent si sa fie sprijinit de mai multe formatiuni democratice este un lucru absolut real. Totul depinde de sinceritatea liderilor si de capacitatea lor de a purta un dialog politic constant si productiv.

In urma dezbaterilor, Biroul Permanent National al PSL a fost imputernicit sa continue discutiile cu alte formatiuni in eventualitatea identificarii si sprijinirii unui candidat comun pentru functia de primar general al municipiului Chisinau.

Structurilor organizatiei municipale Chisinau a PSL li s-a recomandat sa prezinte Secretariatului candidaturi pentru Consiliul Municipal Chisinau, precum si pentru primariile si consiliile localitatilor din cadrul municipiului.

O decizie definitiva privind modul de participare a PSL la alegerile locale generale o va lua Consiliul National la inceputul lunii aprilie.

Serviciul Presa si Relatii Externe PSL
Declaraţia deputaţilor social-liberali pe marginea impactului aderării PCRM la stînga europeană asupra imaginii Republicii Moldova Declaraţia deputaţilor social-liberali privind necesitatea creării unei comisii naţionale de anchetă a evenimentelor din perioada conflictului armat de pe Nistru