Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Declaraţia PSRM în legătură cu incidentul de lîngă Vadul-lui-Vodă

|versiune pentru tipar||
PSRM / 6 ianuarie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor din R.Moldova (PSRM) cheamă la calm partidele politice din ţară, în legătură cu tragicul incident produs pe data de 1 ianuarie curent, la postul trilateral de pacificare, amplasat lîngă localitatea Vadul-lui-Vodă şi soldat cu decesul tînărului Vadim Pisari.

Socialiştii îşi exprimă profund regretul faţă de cele întîmplate şi transmit condoleanţe familiei îndoliate. PSRM califică încercarea unor formaţiuni politice aflate la guvernare de a folosi această tragedie în scopuri politice şi electorale drept un gest necreştinesc şi jignitor faţă de rudele tînărului decedat.

Considerăm extrem de importantă anchetarea urgentă a tuturor circumstanţelor în care s-a produs incidentul, pentru a stabili partea vinovată şi a normaliza climatul în relaţiile moldo-ruse. De asemenea, socialiştii cer din partea Guvernului prezentarea unui plan de măsuri concrete, ce va împiedica repetarea unor cazuri similare pe viitor.

Partidul Socialiştilor din R.Moldova invită toţi actorii politici din ţară să se abţină de la orice acţiune care ar putea tensiona situaţia în zona de securitate şi regiune în general. Totodată solicităm acordarea unei atenţii sporite acţiunilor de dinamizare a negocierilor cu noua conducere dela Tiraspol, în cadrul formatului “5+2”, pentru a identifica soluţii ce vor uşura viaţa cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Serviciul de presă PSRM
Sursa: dodon.md

Igor Dodon: La Mulţi Ani! Crăciun fericit! Igor Dodon: Socialiştii sunt deschişi spre negocieri. Vrem un preşedinte apartinic