Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon s-a întîlnit cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Mukhametshin

|versiune pentru tipar||
PSRM / 23 noiembrie 2012
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova a avut în seara zilei de ieri o întrevedere cu Farit Mukhametshin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

Părţile au făcut un amplu schimb de opinii pe marginea situaţiei în domeniul social-politic şi economic din Moldova, menţionînd importanţa dezvoltării contactelor de cooperare bilaterale în toate domeniile de interes reciproc.

În cursul dicuţiilor Igor Dodon a apreciat vizita vice-primministrului Federaţiei Ruse Dmitrii Rogozin la Chişinău din 16–17 noiembrie curent, ca fiind drept destul de rezultativă. În special liderul socialiştilor a salutat decizia de deschidere a consulatului Federaţiei Ruse la Bălţi. În context Dodon a menţionat oportunitatea deschiderii unui asemenea consulat şi la Comrat, unde există o majoritate impunătoare de vorbitori de limbă rusă.

Referindu-se la situaţia în domeniul energetic, parlamentarul socialist a reiterat poziţia PSRM privind necesitatea renunţării la implementarea de către Republica Moldova a Pachetului energetic 3 al Comunităţii Energetice Europene. În acest context Igor Dodon a menţionat că decizia de prelungire a contractului existent de livrare a gazelor ruseşti către Republica Moldova este unica soluţie posibilă la această etapă. Astfel, în baza formulei de calcul a preţului de livrare a gazului natural, negociată încă în 2006 de echipa condusă de Zinaida Greceanîi, consumatorii din RM ar putea beneficia de o micşorare a preţului la gaze în a doua jumătate a anului 2013.

În acelaşi timp Igor Dodon a calificat drept revoltător şi inadmisibil, comportamentul pedagogului de la şcoala polivalentă Nr.5 din municipiul Bălţi, comportament, care în opinia socialistului, nu este specific poporului polietnic din RM.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii pledează pentru depolitizarea învăţămîntului şi propun sancţiuni pentru propaganda politică în instituţiile educaţionale Igor Dodon a vizitat-o acasă pe celebra interpretă Nina Crulicovschi