Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon s-a întîlnit cu Dirk Schuebel

|versiune pentru tipar||
PSRM / 15 mai 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova s-a întîlnit cu Dirk Schuebel, Şeful Misiunii Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova.

În cursul întrevederii părţile au făcut un schimb de opinii pe marginea situaţiei social-politice din Moldova.

Referindu-se la desemnarea de către Preşedintele Nicolae Timofte a candidaturii lui Iurie Leancă în calitate de candidat pentru funcţia de prim-ministru, Igor Dodon a menţionat că socialiştii vor fi consecvenţi în acţiunile sale, şi nu-l vor vota pe Iurie Leancă la funcţia de prim-ministru. Potrivit lui Igor Dodon “în primul rind Iurie Leancă este un exponent important al Alianţei pentru Integrare Europeană, ceea ce îl descalifică din start. În cel de-al doilea rînd, Leancă se pricepe în treburi diplomatice, dar nu şi în gestionarea activităţilor economice şi sociale interne ale ţării”.

Liderul socialiştilor a subliniat că Moldova astăzi are nevoie stringentă de dezvoltare internă economică şi socială, treburile externe urmînd a fi pe locul doi sau trei. “Trebuie să facem ordine la noi acasa, iar pentru aceasta e nevoie de un guvern tehnocrat şi un premier tehnocrat. Dacă nu, atunci mai bine alegeri anticipate care să aducă o coaliţie de stînga social orientată la guvernare”, a menţionat Dodon.

Totodată, preşedintele PSRM a specificat că decizia finală referitor la această chestiune va fi luată de către Consiliul Republican al formaţiunii, şedinţa căruia va avea loc săptămîna viitoare.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA la Chişinău Igor Dodon s-a întîlnit cu Stefan Fule