Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Adresarea PSRM cu ocazia Zilei Mondiale a Oamenilor în Etate

|versiune pentru tipar||
PSRM / 1 octombrie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Dragii noştri părinţi, bunei, veterani şi pensionari,

Vă aducem cele mai sincere şi pline de recunoştinţă mulţumiri pentru tot ce aţi realizat pe parcursul vieţii şi pentru tot ce faceţi în prezent, doar cele mai frumoase realizări din Moldova sînt făcute graţie D-stră şi datorită muncii D-stră asiduie.

Sînteţi cei, care aţi contribuit din plin la educarea şi dezvoltarea noilor generaţii, la asigurarea sănătăţii şi bunăstării populaţiei, cei care aţi construit sate şi oraşe, şcoli şi spitale, Academia de Ştiinţe şi universităţile, cei care aţi transformat Moldova într-un colţişor de rai — pămînt înfloritor.

Din păcate, datorită politicilor nechibzuite şi iresponsabile, promovate de autorităţile statului pe parcursul a peste 20 de ani de independenţă, multe din ceea ce aţi creat Dvs. a fost devastat şi acest proces continuă pînă în prezent. Este şi mai regretabil, dar şi condamnabil faptul că cei care se află la conducerea ţării au uitat cu desîvîrşire de existenţa DUMNEAVOSTRĂ. Constatăm cu mare durere, că viaţa celor care au pus bazele Moldovei moderne în prezent a devenit un calvar. Persoanele de vîrsta a treia sînt nevoie să trăiască în mizerie, umilinţă, să fie lipsite de elementare garanţii sociale, lăsate în imposibilitate de a-şi achita facturile pentru serviciile comunale şi de a-şi procura medicamente şi minimul necesar pentru viaţă.

Este datoria fiecăruia dintre noi, să depunem maxim efort în vederea asigurării dacă nu a bunăstării, cel puţin a confortului minim pentru Dvs. Ştiţi că Partidul Socialiştilor se străduie să fie alături de fiecare dintre Dvs. Am înregistrat multiple iniţiative legislative în Parlament, în instituţiile administraţiei publice locale în vederea redresării situaţiei în care Vă aflaţi, începînd cu necesitatea de majorare a pensiilor şi acordarea a multiple de garanţii sociale.

Cu regret celor de la guvernare nu le pasă. Am colectat zeci de mii de semnături pentru diferite programe de suport oamenilor în etate şi le-am am acordat asistenţă directă. Recunoaştem cp aceasta pe departe nu este suficient, mai trebuie mult de făcut pentru a obţine ceea ce ne dorim, dar aceasta poate fi realiazat doar prin eforturi conjugate, inclusiv prin schimbarea actualei guvernări.

Dragii noştri, permiteţi-ne încă o dată să exprimăm stima şi profunda admiraţie faţă de succesele înregistrate pe parcursul anilor de către Dumneavoastră pe tărîmul în care aţi activat, succese, care denotă alese calităţi sufleteşti, voinţă puternică, patriotism, dragoste de patrie şi viaţă.

Vă felicităm, multstimaţii noştri, cu sărbătoarea de azi, dorindu-Vă multă sănătate, dragoste şi stimă din partea celor din jur, iar fiece zi să Vă aducă pace şi comfort sufletesc.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii au protestat în faţa Băncii Naţionale şi au cerut audieri parlamentare la subiectul fluctuaţiei cursului valutar Comisia Economie, Buget şi Finanţe a susţinut unanim iniţiativa socialiştilor de modificare a legislatiei fiscale în vederea diminuării sau excluderii unor amenzi