Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Adresarea membrilor PSRM către Igor Dodon cu apel de a părăsi partidul

|versiune pentru tipar||
PSRM / 23 decembrie 2013
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Liderii şi activiştii ai organizaţiilor teritoriale de partid: UTA Găgăuzia, raioanelor Glodeni, Cahul, Cantemir, Anenii-Noi, liderii şi activiştii principalelor organizaţii primare de partid PSRM raioanelor Drochia, Edineţ, Rîşcani, Sîngerei, Floreşti, Hînceşti, Cimişlia, Ialoveni, precum şi liderii şi activiştii unor organizaţii primare de partid PSRM din mun. Chişinău şi Bălţi, raionele Briceni şi Nisporeni care au susţinut crearea în cadrul partidului platformei socialiste “Patria-Родина” se adreseză către dvs, dl I.Dodon, cu cererea de a părăsi partidul, dat fiind faptul că conducerea dvs autoritară cu ignorarea altor opinii decît dvs, exprimată inclusiv de activiştii organizaţiilor teritoriale de partid, metodele de lucru, de multe ori bazate pe ambiţiile dvs, ci nu pe interesele partidului, timp de doi ani au dus la scindarea în cadrul partidului şi crearea la 29 mai 2013 platformei “Patria-Родина”. Platforma în cadrul partidului este formată din veteranii de partid, a fost susţinută de o treime din membrii Consiliului Naţional şi de majoritatea membrilor aflaţi la evidenţă la momentul desfăşurării celui de-al X-lea congres extraordinar al PSRM, care şi-a încheiat activitatea la 18 decembrie 2011.

Autoritatea Partidului socialiştilor se asociază cu autoritatea conducătorului, iar dvs vă înecaţi în scandalurile interminabile, revelaţiile şi procedurile judiciare, ceea ce duce la scăderea autorităţii partidului. Dvs nu posedaţi calităţi necesare pentru a fi liderul Partidului socialist, care are propria sa istorie, tradiţii democratice şi imaginea unei formaţiuni a oamenilor cumsecade. Partidul, condus de un lider cu un imidj scandalos, nu poate să aibă nicio perspectivă politică.

Dl I.Dodon! Declaraţiile şi publicaţiile ex-preşedintelui Republicii Moldova dlui Vladimir Voronin şi antreprenorului R.Usatîi care vă acuză în corupţie politică, precum şi investigaţie jurnalistă a ziarulului “Ziarul de Gardă”, care pun la îndoială corectitudinea achiziţionarii dă către dvs a bunurilor imobiliare de lux au condus la faptul că pe parcursul anului 2013 ratingul partidului a scăzut de câteva ori: de la 1,7%-1,8% la 0,4%-0,6%.

Noi, membrii PSRM, suntem nevoiţi să ne adresăm către dvs prin intermediul mass-mediei, dat fiind faptul ca toate apelurile noastre anterioare cu privire la starea reală de lucruri în partid şi numeroase încălcări ale Statutului şi ale regulamentelor interne au fost ignorate sau respinse prin răspunsuri formale. Solicitanţii şi persoanele care n-au fost de acord cu dvs au fost suspendate de la munca de partid, birouri au fost închise, persoanele dezagreabile liderului de partid au fost concideate.

Astfel de lucruri no pot fi tolerate. Dl I.Dodon, faceţi un pas curajos, părăsiţi partidul. Acest fapt îi va întoarce autoritatea şi încrederea alegătorilor.

Din partea platformei socialiste “Patria-Родина” coordonatorii:

Gagauz Fiodor
Gorodinskii Alexei
Crîlov Valentin

Sursa: www.ipn.md

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA la Chişinău Felicitarea Preşedintelui PSRM, Igor Dodon, cu prilejul sărbătorilor de iarnă