Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii — 8 Martie

|versiune pentru tipar||
PSRM / 7 martie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Scumpele noastre,

Din nou a venit primăvară, şi din nou marcăm frumoasa sărbătoare: Ziua Internaţională a Femeii — 8 Martie.

Din numele meu personal, precum şi din numele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova primiti cele mai sincere felicitari cu acest prilej.

Practic, totul ce iubim şi ce preţuim, totul ce ne este scump şi sfînt este legat de numele Femeii. Şi, în primul rînd, însăşi viaţa. Or, datorită harului Dumneavoastră dumnezeiesc, noi venim pe această lume. Datorită dragostei Voastre, datorită răbdării şi grijii Voastre, noi devenim oameni.

Datorită înţelepciunii Voastre, noi descoperim lumea. Pentru toate acestea ne închinăm Vouă şi Vă mulţumim din suflet.

Dragi femei! Eu cred că există un sens superior în faptul că aşa noţiuni sacre pentru fiecare om cum sînt Credinţă, Speranţă, Dragoste, Patrie sînt de genul feminin. Altfel nici nu poate fi. Nu întîmplător ţara noastră, atоt de mică, dar atît de frumoasă, Moldova noastră, poartă acest fermecător nume feminin. Astăzi, ţin să-mi exprim încă o dată dragostea pentru Moldova şi pentru minunatele ei femei.

Ştiu cît de importantă este pentru Voi stabilitatea: aveţi nevoie de ea pentru a Vă putea îndeplini misiunea supremă — a naşte copii. Ştiu cît de importantă este pentru Voi încrederea în ziua de mîine: ea Vă este necesară pentru a fi sigure că copiii Voştri îşi vor face studiile şi vor avea o slujbă bună. Ştiu cît de importantă este pentru Voi pacea: de ea aveţi nevoie pentru ca copiii Voştri să nu fie nevoiţi niciodată să pună mîna pe armă şi să-şi pună în pericol viaţa pe care le-aţi dăruit-o.

Şi noi, bărbaţii, politicienii, sîntem datori să facem totul pentru ca aceste dorinţe arzătoare ale Dumneavoastră să se îndeplinească. Pentru ca în ţara noastră să fie întotdeauna pace, stabilitate, bunăstare.

Scumpele noastre! În această zi de primăvară, doresc să Vă urez nişte lucruri simple, dar foarte importante: multă sănătate, dragoste şi devotament din partea partenerilor Voştri de viaţă, atenţie şi recunoştinţă din partea copiilor şi nepoţilor Voştri, cît mai multe prilejuri de a Vă mîndri cu noi, bărbaţii. Le meritaţi pe toate!

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova

Sursa: socialistii.md

Socialiştii au protestat împotriva politicilor BNM de depreciere a leului şi au cerut demisia lui Drăguţanu Socialistii condamnă politicile Guvernării în domeniul maternităţii