Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialistul Ion Ceban şi-a retras semnătura de pe lista cu apartamente în favoarea tinerilor familii

|versiune pentru tipar||
PSRM / 17 martie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Deputatul socialist Ion Ceban a semnat o scrisoare în adresa Preşedintelui Parlamentului Igor Corman prin care îşi retrage semnătura de pe scrisoarea BI nr 58 din 25.10.2013 cu privire la solicitarea examinării posibilităţii identificării unui lot de pămînt, în vederea construirii unui bloc de locuit pentru asigurarea deputaţilor cu spaţiu locativ din surse personale.

Totodată Ceban insistă asupra includerii pe ordinea de zi a şedinţelor plenare a Parlamentului audieri şi dezbateri cu privire la programele naţionale de asigurare cu spaţiu locativ a tinerilor familii.

De menţionat că anterior PSRM a lansat mai multe iniţiative şi programe de susţinere a tinerilor, inclusiv: alocarea surselor financiare pentru construcţia/procurarea locuinţei, care ar rămîne în posesia persoanei/familiei după o perioadă determinată de timp/lucrată în folosul statului). Pentru locuitorii municipiilor şi oraşelor cu locuitori de peste 15000 de persoane să fie lansat programul ipotecar pentru tinerii bugetari (cu o rată a dobînzii scăzută, perioadă de rambursare extinsă, perioada de graţie pentru 2 ani, etc.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon a avut o intrevedere cu Patriarhul Kirill Poziţia Executivului Politic al Partidului Socialiştilor privind alegerea şi activitatea preşedintelui RM Nicolae Timofti