Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Sute de activişti ai organizaţiilor obşteşti insistă ca Ziua Victoriei să fie sărbătorită în Piaţa Marii Adunări Naţionale

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 aprilie 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, mai mulţi activişti din cadrul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, reprezentanţi ai mai multor organizaţii obşteşti au venit în faţa Primăriei mun. Chişinău cu solicitarea ca sărbătoarea de 9 mai — Ziua Victoriei, să fie din nou marcată în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Igor Dodon, liderul PSRM a menţionat că socialiştii au venit la miting fără drapele pentru a sublinia importanţa zilei de 9 mai — Zilei Victoriei pentru majoritatea populaţiei Moldovei. Preşedintele PSRM a subliniat că socialiştii vor face tot posibilul ca Ziua Victoriei să fie readusă în PMAN. Potrivit lui, socialiştii au elaborat déjà un proiect de decizie a consiliului municipal Chişinău prin care se anulează dispoziţia ruşinoasă a primarului de Chişinău privind marcarea în PMAN a Zilei Europei, şi se aprobă marcarea Zilei Victoriei în piaţa principală a ţării.

Igor Dodon s-a adresat reprezentanţilor tuturor fracţiunilor în CMC să se convoace în regim de urgenţă în şedinţă extraordinară pentru a aproba acest proiect de decizie, menţionînd că în CMC există forţe sănătoase care vor susţine iniţiativa socialiştilor. “Dacă acest lucru nu se va întîmpla, peste 10 zile vom veni masiv în faţa primăriei pentru a cere dreptul la marcarea Zilei Victoriei în PMAN”, a menţionat Dodon.

Vasile Bolea, juristul PSRM a ţinut să adauge, că Dorin Chirtoacă a încălcat mai multe legi, inclusiv Constituţia Moldovei, atunci cînd a semnat o dispoziţie potrivit căreia, pe 9 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale vor avea loc acţiuni dedicate Zilei Europei. “Potrivit Codului Muncii, 9 mai este ziua eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei, şi dacă pentru Chirtoacă aceasta nu este sărbătoare, poate pleca în Romania, acolo unde a dus pămîntul moldovenesc”, a spus Vasile Bolea.

Socialiştii au scandat: “Fascismul nu va trece!”, “9 MAI — Ziua Europei în Coloniţa!”, “Ţinem minte, ne mîndrim!”

Sursa: socialistii.md

Deputaţii socialişti se refuză de prima de Paşte în folosul a trei familii nevoiaşe Igor Dodon: Eugen Doga se poate considera acum român, dar melodiile lui sunt moldoveneşti şi ale moldovenilor