Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

S.A. “Apă-Canal” şi “Termocom” S.A. trebuie să încheie contracte directe cu consumatorii

|versiune pentru tipar||
PSRM / 30 mai 2014 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, deputaţii socialişti Igor Dodon şi Ion Ceban au depus o sesizare la Curtea Constituţională prin care se solicită efectuarea controlului legislaţiei în domeniul relaţiilor contractuale dintre S.A. “Apă-Canal”, “Termocom” S.A. şi consumatori în vederea impunerii acestor întreprinderi să încheie contracte directe cu consumatorii.

Igor Dodon a menţionat că prin această sesizare se doreşte eliminarea lacunelor din legislaţia existentă cu privire la încheierea contractelor dintre furnizorii de servii şi consumatori şi anularea Hotărîrii Guvernului nr. 191 din 19.02.2002.

Potrivit lui Dodon, la momentul de faţă legislaţia prevede că contractele de prestare a serviciilor între întreprinderile “Apă-Canal” şi “Termocom” şi utilizatori trebuie să fie semnate la direct cu fiecare proprietar de apartament, consumator. Dar, există o Hotărîre de Guvern din 2002 care permite ca aceste contracte să fie semnate din numele consumatorilor de către întreprinderile de gestionare a fondurilor locative, cum ar fi SEL-urile APLP etc.

Igor Dodon susţine că, în rezultatul acestei hotărîri de Guvern, se întîmplă o situaţia paradoxală, cînd cetăţeanul primeşte facturi în care sînt incluse cheltuieli pe care nu le-a efectuat, (pierderi de apă în reţea ş.a), deşi nu are un contract direct care ar stipula toate condiţiile de prestare a serviciilor. Totodată, întreprinderile “Apă-Canal” şi “Termocom” nu au dreptul să confişte apartamentele cetăţenilor pentru datoriile acumulate, doarece, iarăşi, nu există un contract direct, individual cu acesta.

Liderul PSRM a ţinut să sublinieze că socialiştii doresc examinarea cît mai urgentă a acestei sesizări, dat fiind că la partid au parvenit mii de plîngeri la această temă.

Sursa: socialistii.md

Socialiştii cer misiunii UE în Moldova să renunţe la standarde duble şi să-i penalizeze pe cei vinovaţi Uniunea Vamală sau Uniunea Europeană — poporul trebuie să decidă prin REFERENDUM