Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii solicită crearea unei comisii parlamentare şi pedepsirea celor vinovaţi de destabilizarea situaţiei din Găgăuzia

|versiune pentru tipar||
PSRM / 3 iunie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova îşi exprimă profunda îngrijorare pentru situaţia care s-a creat în UTA Găgăuzia. Incidentul de astăzi, de la şedinţa APG, este o nouă confirmare a faptului că aşa-zisa guvernarea “pro-europeană” a păşit pe calea periculoasă de destabilizare a situaţiei generale din Republica Moldova.

Socialiştii dezaprobă în modul cel mai categoric tentativele de destabilizare a situaţiei şi îndeamnă autorităţile — atît cele de la Chişinău, cît şi cele din Găgăuzia — să păstreze calmul şi raţiunea în ritorica şi declaraţiile reciproce.

PSRM cere categoric atragerea la răspundere, inclusiv penală, a celor care au agresat conducerea UTA Găgăuzia, precum şi pe cei implicaţi în acţiunile de dezechilibrare a situaţiei din Adunarea Populară a Găgăuziei.

De asemenea, socialiştii cer convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului şi crearea unei comisii privind situaţia din Găgăuzia. Totodată, în baza dezbaterilor pe marginea situaţiei, care vor avea loc în cadrul şedinţei extraordinare a Parlamentului, socialiştii insistă asupra adoptării unei rezoluţii care ar condamna orice acţiuni de destabilizare a situaţiei din regiune.

Sursa: socialistii.md

A fost oficial înregistrat referendumul privind demiterea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă Igor Dodon: Un scurt răspuns domnului Leancă