Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon: Felicitări cu ocazia hramului oraşului Chişinău!

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 octombrie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Stimaţi chişinăueni, astăzi este Hramul Chişinăului şi o sărbătoare religioasă de mare importanţă pentru lumea creştin-ortodoxă — Acoperămîntul Maicii Domnului.

Istoric, atestarea Chişinăului ca aşezare rurală a avut loc în ajunul sărbătorii Acoperămîntul Maicii Domnului, în octombrie 1436. Iată de ce această sărbătoare religioasă este şi sărbătoarea de hram a oraşului nostru.

Stimaţi locuitori ai Chişinăului, dragi creştini, vă doresc multă bucurie şi lumină în aceste zile de toamnă frumoasă. Vă doresc să vă iubiţi oraşul, să aveţi grijă de locul în care trăiţi, să vă înţelegeţi cu oamenii dragi.

Oraşul nostru a trecut şi prin vremuri grele, şi prin vremuri bune, au existat perioade de dezvoltare şi perioade de regres. Astăzi, noi cu toţii ne dorim un oraş mai curat, mai luminos, mai bine organizat. Aşa va fi, fiindcă aşa a fost odată, şi se poate repeta în anii care vin.

Să credem în ziua de mine, să luptăm pentru o soartă mai bună a oraşului nostru şi să muncim pentru un Chişinău modern şi prosper.

La Mulţi Ani, Chişinău!

Sursa: dodon.md

Igor Dodon a avut o întrevedere cu liderul formaţiunii “Spravedlivaia Rossia”, Serghei Mironov Socialiştii vor organiza acţiuni de protest în toate raioanele ţării dacă Guvernarea nu va acorda fermierilor sprijinul promis