Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au înregistrat trei iniţiative legislative

|versiune pentru tipar||
PSRM / 29 decembrie 2014
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, socialiştii au înregistrat trei iniţiative legislative, care sînt semnate de toţi cei 25 de deputaţi din fracţiunea parlamentară a PSRM.

Primul proiect de lege prevede denunţarea Acordului de Asociere între Republica Moldova, pe de o parte şi Uniunea Europeană şi Comunitatea Europeană a Energiei Atomice pe de altă parte. Intenţia de a anula Acordul de Asociere a fost anunţată de către socialişti în repetate rînduri şi a fost una dintre obligaţiunile date în faţa alegătorilor.

Cel de-al doilea proiect prevede organizarea unui referendum republican consultativ pentru determinarea vectorului extern de dezvoltare a RM. Potrivit proiectului, plebiscitul va fi organizat concomitent cu alegerile locale ordinare din 2015 în vederea economisirii resurselor bugetare. Socialiştii astfel vor insista pe rezolvarea unei din cele mai importante dileme ale societăţii moderne şi ale statului nostru, cea cu privire la integrarea în Uniunea Vamală.

Cel de-al treilea proiect se referă la declararea anului 2015 drept — Anul Marii Victorii. Proiectul vine să marcheze împlinirea a 70 de ani de la Marea Victorie, avînd drept scop păstrarea memoriei despre gloria luptătorilor celui de-al II Război Mondial şi sporirea sentimentului de patriotism şi responsabilitate.

Sursa: socialistii.md

Igor Dodon — cel mai bun manager de campanie! Discursul domnului Igor Dodon, liderului PSRM la prima şedinţă de plen a noului Parlament