Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii convoacă Parlamentul pentru joi, 15 ianuarie

|versiune pentru tipar||
PSRM / 13 ianuarie 2015 | 
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Alegerile parlamentare, care au avut loc în Moldova o lună în urmă, au dus nu la soluţionarea, ci dimpotrivă, la aprofundarea crizei politice din ţară. Deja timp de mai mult de o lună partidele pro-europene nu sunt în stare să ducă la bun sfîrşit negocierile privind crearea unei noi coaliţii.

În ţară lipseşte o guvernare adecvată, aceasta se sufocă de multiple probleme în toate sferele — începînd cu criza din agricultură şi terminînd cu situaţia de dezastru din sfera bancară. Lipseşte politica fiscală şi bugetul pentru anul curent 2015.

Parlamentul este organul legislativ suprem al ţării şi, în lipsa unui guvern pe deplin funcţional, nu-şi poate permite o vacanţă de durată. Totuşi, şedinţele parlamentare lipsesc deja timp de mai mult de şapte luni, dacă e să nu luăm în considerare şedinţa protocolară de încheiere din 25 septembrie din anul trecut şi şedinţa de constituire din 29 decembrie, 2014.

Deputatul-socialist, Eduard Smirnov, împuternicit cu atribuţiile de preşedinte al şedinţelor Parlamentului pînă la alegerea conducerii legislativului, convoacă şedinţa Parlamentului joi, 15 ianuarie, la ora 10–00.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova insistă asupra examinării următoarelor chestiuni în ordinea de zi:

De asemenea, Partidul Socialiştilor va include două chestiuni de importanţă majoră, despre care s-a vorbit în repetate rînduri anterior: denunţarea Acordului de Asociere cu UE şi organizarea unui referendum privind aderarea Moldovei la Uniunea Economică Euroasiatică.

Sursa: socialistii.md

Felicitarea Preşedintelui PSRM, Igor Dodon, cu prilejul sărbătorilor de iarnă! La întîlnirea cu preşedintele Nicolae Timofti, deputaţii PSRM au declarat că rămîn consecvenţi pe poziţia lor politică şi refuză să participle la crearea vreo unei coaliţii cu forţele eurounioniste şi oligrahice