Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Socialiştii au depus flori la Complexul Memorial “Fiilor Patriei — Memorie sacră”

|versiune pentru tipar||
PSRM / 15 februarie 2015
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, deputaţii, membrii şi susţinătorii Partidului Socialiştilor în frunte cu Igor Dodon, preşedintele PSRM, au depus flori la Complexul Memorial “Fiilor Patriei — Memorie sacră”, în legătură cu marcarea Zilei retragerii trupelor sovietice din Afganistan.

Igor Dodon a menţionat că în această zi avem posibilitatea să-i pomenim pe concetăţenii noştri, cetăţeni ai Republicii Moldova, care au participat la războiul din Afganistan şi au demonstrat curaj, bărbăţie, şi acte de eroism. Totodată, Preşedintele PSRM a criticat actuala guvernare pentru faptul că încearcă să impice forţele armate ale ţării noastre în diverse misiuni internaţionale, deşi ţara noastră are statut de neutralitate. “Este o lecţie pentru noi, în momentul de faţă, căci vedem că guvernarea actuală încearcă să implice forţele noastre, tinerii noştri în diferite misiuni ale NATO. Ţara noastră este neutră şi nu trebuie să participăm la misiuni internaţionale. Pe de altă parte trebuie să avem grijă de afganejii care au rămas în viaţă. Vreau să vă spun că din toate fracţiunile parlamentare doar în fracţiunea socialiştilor există un reprezentant al afganejilor — Sava Oleg, reprezentantul organizaţiei de veterani ai Afganistanului din Făleşti. Alte partide care vorbesc frumos despre moldovenii care au luptat în Afganistan nu au inclus pe nimeni în lista sa de deputaţi”, a concluzionat Dodon.

De menţionat că războiul din Afganistan a început în anul 1979 şi s-a încheiat în 1989. În timpul acestuia 301 moldoveni din circa 12500 şi-au pierdut viaţa, iar 257 au rămas invalizi.

Sursa: socialistii.md

În RM va fi editată o lucrare ştiinţifică “Istoria Moldovei” în trei volume şi o carte de popularizare a Istoriei Moldovei în rîndul elevilor PSRM cere convocarea de urgenţă a Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu situaţia din sectorul financiar-bancar şi creşterea preţurilor în ţară