Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Igor Dodon a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
PSRM / 26 februarie 2015
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Astăzi, Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova Igor Dodon, deputat în Parlament, a avut o întrevedere cu James D.Pettit, noul Ambasador al SUA în R. Moldova.

La invitaţia ambasadorului, preşedintele partidului a făcut o analiză detaliată a situaţiei politice şi economice din Moldova. De asemenea Igor Dodon s-a referit la rezultatele alegerilor parlamentare, formarea Guvernului, situaţia din sfera bancară, pregătirea de alegerea başcanului Găgăuziei şi alegerile locale. O atenţie sporită a fost acordată analizei procesului nesatisfăcător de implementare al reformelor în Moldova.

Preşedintele Partidului Socialiştilor a remarcat că situaţia economică se înrăutăţeşte în ţară, iar noua coaliţie parlamentară a învestit un guvern marionetă, care nu va reuşi să îmbunătăţească viaţa oamenilor.

Referindu-se la starea actuală a conflictului transnistrean, preşedintele PSRM a spus că în rezolvarea acestuia mult depinde de eforturile depuse de participanţii la formatul de negocieri “5+2”. Liderul partidului a expus punctul de vedere al formaţiunii, conform căruia Chişinăul şi Tiraspolul se pot înţelege mai repede dacă la baza discuţiilor va sta conceptul de federalizare al R. Moldova, elaborat de PSRM.

Ambasadorul SUA a fost informat că Partidul Socialiştilor se pronunţă categoric împotriva destabilizării situaţiei din Moldova după scenariul ucrainean, folosind mecanismul loviturii de stat în interesul unor jucători politici, acesta fiind un precedent extrem de periculos.

Preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Igor Dodon a declarat că acţiunile partidului vor fi îndreptate spre menţinerea neutralităţii Moldovei.

Ambasadorul SUA a fost informat că Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi fracţiunea sa din Parlament va fi o opoziţie activă, utilizînd toate mijloacele democratice pentru a obţine alegeri parlamentare anticipate.

James D.Pettit a mulţumit liderului partidului pentru discuţia constructivă şi a declarat că ambele părţi au un scop comun — să ajute Republica Moldova.

Preşedintele partidului i-a urat succes ambasadorului SUA în misiunea sa importantă. Părţile au exprimat disponibilitatea să facă schimb de opinii şi pe viitor despre situaţia din Republica Moldova.

La întîlnire au mai participat ambasadorul Andrei Neguţa, deputat în Parlamentul RM şi Samuel Mikelson, colaborator al secţiei politico-economice a Ambasadei SUA în Moldova.

Sursa: socialistii.md

Consilierul municipal Dmitri Mitioglo a declarat că părăseşte fracţiunea PCRM pentru a adera la Partidul Socialiştilor din RM Socialiştii au soluţionat problema reluării exporturilor de mere în Federaţia Rusă