Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Partidul Socialiştilor salută reluarea dialogului dintre Chişinău şi Tiraspol

|versiune pentru tipar||
PSRM / 5 ianuarie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

PSRM salută întrevederea ce a avut loc între Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi liderul Transnistriei, Vadim Krasnoseliskii. Partidul îşi exprimă convingerea faţă de reluarea dialogului plenar între Chişinău şi Tiraspol la cel mai înalt nivel.

Partidul Socialiştilor a elaborat şi prezentat publicului, încă în anul 2013, “Concepţia principiilor de bază ale Moldovei Federale”, care reprezintă un proiect de reglementare politică a diferendului transnistrean şi de reintegrare a Republicii Moldova pe principii de federaţie. Proiectul în cauză a fost înalt apreciat de experţi cu renume de pe ambele maluri ale Nistrului, precum şi de specialiştii străini, în cadrul mai multor conferinţe ştiinţifico-practice internaţionale.

Necesitatea stabilirii unui dialog amplu între Chişinău şi Tiraspol, precum şi susţinerea proiectului elaborat de socialişti sînt reflectate în rezoluţiile adoptate la ultimele trei congrese ale Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor, condusă de liderul fracţiunii şi Preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi, susţine pe deplin acţiunile întreprinse de Preşedintele RM, Igor Dodon, orientate spre apropierea conaţionalilor care locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului, spre relansarea procesului amplu de negocieri şi identificarea unor modalităţi optimale şi reciproc acceptabile de reglementare a diferendului nistrean şi de reintegrare a ţării.

Sursa: psrm.md

Socialiştii au organizat o acţiune de protest împotriva majorării tarifelor la energia electrică Zinaida Greceanîi întreprinde o vizită oficială la Moscova