Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Republica Moldova a obţinut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice

|versiune pentru tipar||
PSRM / 14 aprilie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

În cadrul şedinţei Consiliul Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice la care participă o delegaţie moldovenească condusă de Igor Dodon, Preşedintele ţării, Republicii Moldova i-a fost acordat statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice.

Pentru aceasta s-au expus pozitiv toţi cei cinci preşedinţi: al Rusiei, Vladimir Putin, al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, al Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev, al Armeniei — Serj Sargsyan, şi al Kîrgîzstanului, Almazbek Atambayev.

Şeful statului a declarat că este o zi istorică pentru Moldova. Este o decizie pe care au aşteptat-o majoritatea cetăţenilor noştri, o realizare şi o promisiune a multor lideri politici şi partide, de mai mulţi ani.

“Moldova este prima ţară care a beneficiat de această onoare. Mai multe ţări au înaintat iniţiative de semnare a memorandumurilor de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică, a Acordurilor de Liber Schimb Comercial sau a altor forme de colaborare cu UEEA. Deja sunt semnate zeci de acorduri în acest sens, inclusiv Memorandumul de Cooperare cu Moldova din 3 aprilie, 2017”, a specificat Igor Dodon.

Totodată, Preşedintele ţării a subliniat că acest fapt nu înseamnă că Moldova devine de astăzi membră a Uniunii Economice Eurasiatice, dar acest lucru oferă posibilitatea de a cunoaşte mai bine principiile de activitate a organizaţiei precum şi asigură noi oportunităţi agenţilor economici autohtoni. De asemenea, şeful statului a menţionat că acest lucru nu contravine actualului Acord de Asociere, semnat între Moldova şi UE.

Sursa: psrm.md

PSRM îşi reiterează poziţia privind neacceptarea categorică a iniţiativei Partidului Democrat cu privire la trecerea la sistemul electoral uninominal Consiliul Republican al PSRM a susţinut iniţiativa preşedintelui privind trecerea la sistemul mixt de vot